Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam .Mam problem posiadam 320d i ostatnio zapalil mi sie czujnik klocków hamulcowych .Wymienilem tarcze i klocki oraz czujnik wszystko z przodu a kontrolka sie jeszcze swieci czy jest jeszcze jeden czujnik czy cos innego czy ona zgasnie puzniej czy ją trzeba jakos skasowac , prosze o pomoc
Opublikowano
Kasować nic nie trzeba-ma sam zgasnąć, tak jak pisze kolega czujnik jest po przekątnej koła w którym wymieniałeś-może on jest przetarty. Pisali że nieraz im gasły czujniki nawet po kilkuset km ale większości natychmiast po wymianie.
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

Z tyłu czujnik jest przy prawym kole. Idzie od niego przewód w takim dziwnym pancerzu co kilka cm ma zgrubienia które dokładnie pasują do punktów mocowania. Po zdjęciu tylnego prawego koła będzie to najwyżej biegnący przewód a skończy sie pod prawymi tylnymi drzwiami fajką wkładaną na wcisk ( w konkretnym położeniu).

Pozdrawiam :norty:

Pozdrawiam, Hary.
Opublikowano
czesc. muszę Cię uspokoić. jeżeli wyeliminowałeś możliwości uszkodzenia drugiego czujnika (pierwsza czujka przednie lewe koło, druga tylne prawe) to nic się nie przejmuj. ostatnio też z tym "walczyłem" i kontrolka zgasła sama po przejechaniu około 50km. pzdr :cool2:
Opublikowano
jeżeli wszystko jest ok to lampka od klocków powinna zgasnąą po ok 20 sekundach po przekręceniu kluczyka w pozycją 2, nie musi być silnik zapalony. :wink:

Mysle że w pozycję 1 i odczekac kilka-kilkanascie sekund , powinno zgasnąc