Skocz do zawartości

Problem z czujnikiem hamulca

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam .Mam problem posiadam 320d i ostatnio zapalil mi sie czujnik klocków hamulcowych .Wymienilem tarcze i klocki oraz czujnik wszystko z przodu a kontrolka sie jeszcze swieci czy jest jeszcze jeden czujnik czy cos innego czy ona zgasnie puzniej czy ją trzeba jakos skasowac , prosze o pomoc
Opublikowano
Sprawdź jeszcze drugi czujnik - na tył. Prawdopodobnie jest on na "krzyż".
Opublikowano
Kasować nic nie trzeba-ma sam zgasnąć, tak jak pisze kolega czujnik jest po przekątnej koła w którym wymieniałeś-może on jest przetarty. Pisali że nieraz im gasły czujniki nawet po kilkuset km ale większości natychmiast po wymianie.
Opublikowano
jak ja wymienilem klocki czujnik zgasl mi od razu.moze zle go umiesciles lub tak jak pisza ,moze ten drugi czujnik
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

Z tyłu czujnik jest przy prawym kole. Idzie od niego przewód w takim dziwnym pancerzu co kilka cm ma zgrubienia które dokładnie pasują do punktów mocowania. Po zdjęciu tylnego prawego koła będzie to najwyżej biegnący przewód a skończy sie pod prawymi tylnymi drzwiami fajką wkładaną na wcisk ( w konkretnym położeniu).

Pozdrawiam :norty:

Pozdrawiam, Hary.
Opublikowano
czesc. muszę Cię uspokoić. jeżeli wyeliminowałeś możliwości uszkodzenia drugiego czujnika (pierwsza czujka przednie lewe koło, druga tylne prawe) to nic się nie przejmuj. ostatnio też z tym "walczyłem" i kontrolka zgasła sama po przejechaniu około 50km. pzdr :cool2:
Opublikowano
jeżeli wszystko jest ok to lampka od klocków powinna zgasnąą po ok 20 sekundach po przekręceniu kluczyka w pozycją 2, nie musi być silnik zapalony. :wink:

Mysle że w pozycję 1 i odczekac kilka-kilkanascie sekund , powinno zgasnąc