Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Kolejne pytanie BMW-lamera ;) - uszkodzona zarowke tylnego stop-u wymienia sie bez zadnych problemów ? Co musze wiedziec, bo jeszcze nie zdazylem zajrzeć, swiatlo stop jest w wersji po lifcie LED-owe, wiaza sie z tym jakies komplikacje?

pozdro

konrad

Opublikowano

dokładnie kolego żarówka stopu jest normalna to dolna żarówka bliżej klapy odkręcasz taki plastik wychodzi razem z żarówką, wykręcasz wkladasz nową i wkrecasz razem z plastikiem.

Za to światła z tyłu są led i tu faktycznie sprawa się komplikuje bo żeby wymienić diodę trzeba rozebrać reflektor uzbroić się w lutownicę odpowiednie diody i działać ale dla chcącego nic trudnego :)

Moja BetsY zobacz

Interfejsy BMW INPA USB

Instalacje LPG Sekwencyjne montaż serwis

Opublikowano

Radzę wymieniać parami, znaczy prawy i lewy stop bo jeśli żarówki są innego producenta i posiadają trochę inne parametry to któraś z nich przepali się w krótkim czasie.

Przerabiałem ten temat i po kilku przepalonych żarówkach wymieniłem parę i mam spokój.

M-PAKIET

Colour ORIENTBLAU METALLIC

Skórka BEżOWA

8,5 l/100km w mieście

Opublikowano
Radzę wymieniać parami, znaczy prawy i lewy stop bo jeśli żarówki są innego producenta i posiadają trochę inne parametry to któraś z nich przepali się w krótkim czasie.

Przerabiałem ten temat i po kilku przepalonych żarówkach wymieniłem parę i mam spokój.

coś w tym jest :) ja dodatkowo przecieram je szmatką przed założeniem platikowej obudowy i narazie mam spokój, a przepalały się co miesiąc :8)
Opublikowano
a napiecie z z lampy po lewej idzie dalej do prawej ? bo umnie nie pali sie lewa zarowka cofania ( zreszta to pokazuje komputer) ale sprawdzalem i zarowka jest cala , styki dobre, wiec gdzies wcina prunda ?