Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam . Mam tego typu problem że jak włącze klime , halogeny , ogrzewanie tylnej szyby itd to skrzynia na wolnych obrotach klekocze Jak wcisne sprzęgło przestaje , dzieje sie to tylko na postoju i jak jest duży pobór prądu . Na zimnym silniku tego nie ma , gdy są włączone tylko światła to tego też nie ma jak tylko włącze jakiś dodatkowe urządzenie to zaczyna i w miare włączania np klimy zaczyna coraz bardziej . Sprawdzałem na kanale i ten klekot jest na pewno ze skrzyni co to może byc ?? :modlitwa:
Opublikowano
No proszę Was panowie uszkodzone łożysko oporowe hałasuje podczas gdy sprzęgło jest wciśnięte :mad2: raczej łożysko na którym osadzony jest wałek sprzęgłowy lub koło dwumasowe .
  • Członkowie klubu
Opublikowano

Wszyscy nauczyli się na pamięć "łożysko oporowe"

Jest jeszcze koło dwumasowe i łożysko wałka sprzęgłowego w skrzyni biegów.

Auto Classic Service - 603975574

BMW Partner

Diagnostyka, mechanika i elektryka BMW

Swapy i indywidualne modyfikacje

AUTOPOMOC

BMW M7 - 1:44.821 Tor Poznań

Opublikowano (edytowane)
a wiecie może jakie są koszta naprawy ?? bo jak jest ciepły silnik i duży pobór prądu to wali strasznie dodam też że wycieka mi olej na łączeniu skrzyni i silnika Edytowane przez Adam12345
Opublikowano
MAREM nie rozumie pewnej żeczy jak dam tak lekko gazu 1000 obr. to hałas ten znika myślałem na początku że to tłumik ale na bank skrzynia i dziwi mnie to że klekotanie to jest coraz bardziej silniejsze jak włączam coraz więcej użądzeń pobierających prąd Za odp. z góry dzięki
Opublikowano
Z tego co wyczytałem to w moim silniku nie ma koła dwumasowego a jest to M43 1.8 Wszystkie koła dwumasowe które są na allegro są do tds a do benzyny od pojemności 2l To czy ktoś umie mi powiedziec czy w moim silniku jest koło dwumasowe :modlitwa:
Opublikowano
A możesz mi sprawdzi po winie :modlitwa: WBACA91070KA25849 bo ja sprawdzałem ale nie mam zielonego pojęcia nie za bardzo na tym się znam
Opublikowano
Nie myliłem się co do koła masz dwumasowe ,co do diagnozy to zaufany warsztat i po sprawie regenerowane do 800 zł + wymiana. Czy po zgaszeniu silnika też słychać takie puknięcie?
Opublikowano
po zgaszeniu nic nie puka puka tylko jak jest rozgrzany silnik i dużo prądu pobiera wcisne sprzęgło przestanie puszcze puka a odgłos jest taki że na początku myślałem że tłumik mi padł tak jak by był dziurawy albo przedmuch był gdzieś na wydechu
Opublikowano
Koło dwumasowe to chyba nie jest bo dzisiaj wybadałem że klekot ten zanika jak bez wciskania sprzęgła próbuje wrzucic bieg tak aż poczuje opór to klekotania nie ma tylko jest takie bardzo ciche buczenie . Czy ma ktoś jakiś pomysł
Opublikowano
No i dowiedziałem się co to jest są to jakieś zebatki w skrzyni które pod wpływem obciążenia silnika zaczynają klekotac . Mechanik powiedział że wogóle tym sie mam nie przejmowac spokojnie na tej skrzyni zrobie 100tyś