Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam sluchajcie no nie moge w to uwierzyc nikt nie umi mi pomuc,auto odkad wyciolem katy i porwalo mi kable na sadzie jest mulowate,1000zl wlozylem w czesci i w te podlanczanie do kompuetow i dalej jest to samo,nic nie pomaga mechanik od BMW nie bedzie nic robil i twardo trzyma sie tego ze trzeba wstawic katalizatory,bylem u innego i nic nie znalazl,ale jak zwykle za podlaczenie wzil kase a mowilem ze nie ma bledow,bylem juz u wielu kazdy mowi co innego ze moze to moze tamto to nie tendy droga w aucie juz wymienione i sprawdzone:sprezanie,swiece uszczelka pod pokrywa zaworow,,6 cewek,przeplywka sprawdzana w innym aucie,sonda boscha pod M50 zamienik z wtyczka nowa na gwarancji,uszczelki pod kolektore,sprwdzone wszystkie weze,guma w dolocie nowa,sprawdzona pompa paliwowa,nowy filtr paliwa,czujnik polozenia walka ,komputer silnika:( co jeszcze jest w tym silniku prawie pol osprzetu ,powiem tylko ze jak rano zapale to nie ma ssania zapale obroty wejda na 1 tys chca tak stac ale stopniwo opadaja trwa to z 4 sekundy i juz sa na 600 650 i zaznaczam ze nie ma tam LPG a jazdzi tak jak by miala w czym tkwi ten problem mam juz dosc wydawania na te diagnozy kasy i wymienianie niepotrzebnie czesci ktore sa pewnie dobre,prosze was o to zebyscie sprawdzili ci ktorzy maja powicinane katalizatory jakie maja sterowniki z jakim numerem ,ja mam 0 261 200 405,to jest 10 minut roboty zeby to sprawdzic mam nadzieje ze pomozecie mi !!!!
Opublikowano
myslisz ze wiem,naczytalem sie na tym forum ,ze wycicinaja i nie ma zadych problemow,wiec i ja wycillem, utopilem ta kase co wziolem za w czesci i zajebiscie zaluje !!!!!!!!! gdyby nie te katy to Bemka do dzisiaj by, jezdzila i bym wymienial tylko olej a nie pol roku sie mecze jezdze od mechanikow do mechanikow i wszyscy tylko podlanczaja i gowno robia biora kase huj wie czemu to nie chce jedzic jak kiedys !!!!!!!!!!!!!!
Opublikowano

a co wstawiles zamiast kata? jakies rury ? jaka srednica?

jakias strumiennica? jaka ?

w niektorych beemkach ktore mialem po wycieciu kata lepiej sie smigalo ale to przewaznie byly e30stki bez takiej elektroniki jak w m50. tez bywalo ze lataly gorzej i trzeba bylo kombinowac...

Opublikowano

wstawlem zwykle 2 rozy 5dziesiatki tylko ze ja je kupilem w takim skladze gdzie sprzedaja rozy do wody,kanalizacxji itd ta scianka tech ror ma grubosci z 3 milimetry ale jest lzejsza od katalizatora nie mialem takich z tlumikow nie ma tam zadnych strumienic ani zadnych innych wynalazkow kompletny wydech z e34 525 bez zadnych wynazlazkow oprucz tych ror

co masz na mysliw sesie kombinowac czyli co ? bo nie rozumie

Opublikowano
sprawdzilbym czy sonda nie ma bledow i czy jest napewno mocno i prawidlowo wsadzona, potem dobralbym odpowiednia grubosc rur zamiast tych ktore zamontowales, wstawilbym seryjny srodkowy tlumik i na koncu seryjny tlumik...
Opublikowano
Problem tkwi w sondzie,niepotrzebnie kupiłeś zamiennik,silnik m50 chodzi dobrze ale na orginalnej sondzie,ja to samo przerabiałem i wiem co piszę.Pozdrawiam Martin
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano
To prawda co on pisze,czy znowu ktos mi kit wciska ze,zamiennik nie bedzie wspolpracowal z tym motorem i nie bedzie wykazywal zadnego bledu,znalazlem stara sonde ktora tam byla i auto smigalo na niej super numer 0 258 003 523 BOSCH moze ktos sie na ten temat wypowiedziec ?
Opublikowano
Ja się wypowiem bo znam problem Martina .Padła w jego aucie oryginalna sonda mój kolega elektryk założył Marcinowi nową sondę z tym że zamiennik, po dwóch dniach problem powrócił dałem Marcinowi używaną sprawną sondę i po wymianie zamiennika na używany oryginał problem więcej nie wystąpił także popieram wypowiedż Marcina .