Skocz do zawartości

jakiej firmy sworznie i tuleje do zawieszenia??

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
witam, mam do wymiany pare tulei sworzni w zawieszeniu, na allegro jest mnostwo firm oferujacych takie czesci, ma ktos jakies doswiadczenia i moglby podzielic sie wrazeniami? Jezeli tak bardzo prosze o pomoc. Intereuje mnie teknorot, bo widzialem, ze sa w miare tanie, pytanie tylko czy dobre.... :?
Opublikowano
W zawieszeniu bmw nie warto oszczędzać. Oszczędzanie w tym miejscu po prostu się nie opłaca. No, chyba że chcesz tylko naprawić i sprzedać auto. Sprawdź ceny oryginałów w aso - wcale nie są takie drogie. Oryginały mają najlepszą jakość.
Opublikowano
Sworznie firmy Meyle wzmacniane za 50zl sztuka lub Lemforder za 65zl sztuka. Tuleje Meyle, Febi, Lemforder cena cos około 45zl za komplet.

POZDRAWIAM MANIAKÓW BMW 🙂

Z BMW od 2004roku. Na forum od 2005r.

Opublikowano

jeśli są dużo tańsze to sam sobie odpowiedz...:)

bez obrazy oczywisćie:) ale słyszałem ze to dno!!! Kupuj oryginały lub zamienniki dobrych firm. Pamiętaj - chytry dwa razy traci.

Sprzedam felgi aluminiowe 15"
Opublikowano
Bierz Lemfordera :) Obecnie oni robią części dla BMW są drogie ale porządne ja sam wymieniłem sworznie i tuleje na Lemfordera i mogę spokojnie polecić

http://www.rookers.pl

Ulica to nie tor wyścigowy, tutaj nie ma znaczenia kto będzie pierwszy ...

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Witam

Od miesiaca jestem szczesliwym posiadaczem E46 330xd Touring :) Sprawuje sie swietnie i nie zaluje ani zlotowki:) W temacie zawieszenia mam pytanie. Otoz czytam tutaj, ze polecacie rozne firmy przy wymianie sworzni lub tulei. Ja tez okazuje sie mam problem z zawieszeniem z przodu (telepie kierownica przy 80-100/h), pojechalem wiec do polecanego przez wiekszosc MagPolu w Piasecznie. Tam chlopaki po ogledzinach stwierdzili, ze do wymiany sa sworznie i tuleje wlasnie. Zaznaczyli jednak, ze sworznie wymienia sie lacznie z calymi wahaczami. Wiec jak to jest tak naprawde? Probuja mnie naciagnac czy co?

Poza tym jaki teraz serwis w Warszawie warto odwiedzac wlasciwie - MagPol, Osowiecki na Ojcowskiej, MCars czy moze jakis inny?

pozdrawiam

Michal

Opublikowano

Sworznie wymienia sie oddzielnie z wahaczami przynajmniej u mnie. E46 330d sedan 2002. Mozesz to sprawdzic na http://bmwfans.info

Kupiłem Meyle polecane przez kolege jako wzmacniane, po 5tys km nic sie nie dzieje wiec chyba sa ok. W poprzednim BMW E36 325i Cabrio wkladalem Lemfordera w podobnej cenie co Meyle. Zaryzykowalem jako, ze "mowia" ze sa wzmacniane.

Pojezdzimy zobaczymy, narazie jestem zadowolony :)

Kolega ma Meyle w e36 328 Cabrio i jezdzi na 19" i tez mowi, ze ok.

Opublikowano
Sworznie wymienia sie oddzielnie z wahaczami przynajmniej u mnie. E46 330d sedan 2002. Mozesz to sprawdzic na http://bmwfans.info

Ze coo?? Sworznie w e46 sa niewymienne. Wymienia sie z calym wahaczem.

Kup wahacze meyle na allegro, w tych wahaczach masz juz wymienne sworznie a cene nie maja wyzsza niz Febi, ktory nie ma wymiennych wahaczy. Meyla w sklepach ciezko uswiadczyc..a szkoda.

Opublikowano
racja, sworznie sa niewymianialne. wymienia sie razem z wahaczem. sorry za zamieszanie, pomyliło mi sie.
Opublikowano
Bierz Lemforder-a , ja założyłem Meyle i żałuje :cry: bo po pierwsze jest twardziej a po drugie tuleje do wymiany po 4000km, załamka :evil: