Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam Serdecznie

Mam kilka pytan i chcialbym uzyskac odp z gory dziekuje.

Czy samochod z przebiegiem 300 tys nadaje sie do remontu

Jest to model 750i jest bardzo zadbane tylko troszczeke przerasta mnie ten przebieg czy aby kupie i sie nawet nie naciesze prosze o pomoc.

Na co zwracac szczegolna uwage..

Dziekuje.

Opublikowano

kolego przy 300tys.km to bierz śmiało, ten silnik się dopiero dotarł

znajomy jeździ honda civic 1.4 i ma 230tys.km i silniczek pracuje pierwsza klasa :twisted:

Opublikowano

Dziekuje slicznie!!

To bedzie moja piewsza Bmweja nigdy w zyciu nie jezdzilem Bmw

Strasznie zauroczyla mnie praca bmw 750 v 12 tylko jestem zielony na punkcie tego samochodu nic nie wiem:(

Prosilbym jakas osobe co by mi poswiecila 10 min rozmowy nawet na gadu co sie zna na dokladnie tym modelu Bmw 750i

Dziekuje slicznie.

Opublikowano
Po prostu zweryfikuj na ile to tylko mozliwe stan techniczny. Jezeli samochod byl prawidlowo eksploatowany i serwisowany (czytaj: nie bylo zadnego druciarstwa), to 300 tys. km to nie tragedia.

Byly:

E36 318is Coupe

E32 750i

E30 318i

E36 320i Touring

E34 AC Schnitzer S3(240 HP i 315 Nm)

E38 730i Indyvidual

E23 732i

Opublikowano

Właściwie to naważniejsze aby lpg 2gen tam nie było i autko nie było kiedyś przegrzane,,,,,

dpopytaj skrupulatnie właściciela czy autko bierze olej a jeśli tak to ile

skrzynia musi idealnie chodzić

i sprawdz klime czy działa

odpowiedz starczy nabić gazem oznacza wymiane chłodnicy

http://img182.echo.cx/img182/3667/bmwx25qo.jpg

Sprzedaje materiał na podsufitki.

Opublikowano
Dziekuje slicznie za odpowiedzi ::)mam nadzieje ze bedzie mi sie dobrze nim jezdzilo:) i mam nadzieje ze nie spali wiecej jak 40 litrow na 100 km:):)
Opublikowano
blaster ma te felgi ale sa one po lerkkim tuningu i nadaja sie tylko do wozu konnego, choc i tam bedzie na nich trzeslo, :lol: , bez obrazy kolego,
fajne autko, tylko maly silnik")
Opublikowano
Blaster

Masz bardzo ladne felgi czy do e 38 takie jak ty bede pasowac podaj mi prosze rozmiar felgi i opony i co to za marka felg .

To są felgi Alpina i są w różnych rozmiarach, na E38 odpowiednie będą 20"

Opublikowano

na firmie mamy 750 z przebiegiem 380 000km - silnik pracuje dwie nuty wyżej / głośniej niż na początku - ale w 100% sprawny.

druga 750 ma 150 000 i chodzi ciszej niż klimatyzacja w mondeo/passacie etc.

serwis jest podstawą: - oryginalny olej w silniku/skrzyni / świece / filtry . tak jak ktoś mądry podał w książce serwisowej , i samochód będzie chodził do końca świata.

Płynna jazda też pomaga, ze steptronikiem nie ma się co wygłupiać, komputer i tak jest mądrzejszy, bez sesnsu wachlować. Śpieszy się gdzieś?

Standardowe problemy z zawieszeniem spowodowane polskimi drogami, ale tu niespodzianek nie ma...

Jeszcze tarcze trzeba sprawdzać bo mogą się dość szybko dojechać - niestety hamowanie 2 000kg+ z 240 do 180 albo do 0km/h robi swoje.

Spalanie na emeryta wyjdzie 9.8-10.5, płynna jazda to 12, przy normalnej dynamicznej jeździe 13-15litrów. Średnio mi pali 13.5. Jak ktoś pisze że 750 spala 25l na sto, to nigdy nie miał 750, albo włączył komputer na 30 sekund w korku.

Przyznam się że satysfakcja z posiadania 'starego trupa' , który wybiera spod świateł 999 na 1000 samochodów na polskich drogach a od 160 do 240 przyśpiesza lepiej niż 9999/10000 samochodów jest ogromną frajdą.

Pomijając sytuacje na drodze gdzie 'wygrywa kretyn który się nie boji / widzenie pozazmysłowe / wiara w Chrystusa / etc. to jedynie S600 jest realnym konkurentem pod względem osiągów/komfortu/prestiżu

Pomijając dziecięcy aspekt przyśpieszenia, to fajnie jest mieć 10-letni samochód, który ma wyposażanie niespotykane w najnowszych samochodach z salonu.

Jest tylko problem kiedy znajomi/rodzina pytają się o samochód:

P: "ile pali"

O: tylko 12...

P: "Ile ma koni"

O: 326...

P: "Jaki ma silnik?"

O: V12...

P: Zaworów?

O: nie, cylindrów...

P: Dlaczego nie diesel/gaz?

O: bo nie jestem je#$#$$%..

etc - ciężko prowadzić taką konwersacje, po prostu ludzie tego nie ogarniają psychicznie, łatwiej powiedzieć że ma 150 koni i 2 litry - reszta się w bani nie mieści niestety.

Nagle niszczy się światopogląd 'wujka' w jego nowym Audi A6 na welurze 2,5TDI - bo przecież dał tyle 'piendzy' za 'nowy samochód' to dlaczego to 'stare coś' jest lepsze pod każdym względem?? Dlaczego on nie ma TV??

Ludzie wymazują to z świadomości - każdy Passat wyprzedzony przy 160kmh myśli sobie: "kolejny wariat z beemki' - nie dochodzi do niego że w środku jest ciszej niż w jego samochodzie przy 80km/h i silnik ma 2200rpm....

Przy tankowaniu też są jaja, samo zalanie trwa dwa razy dłużej niż w każdym innym samochodzie:

P: "za ile zalać?"

O: za 400PLN

P: "Jaki tu jest bak?"

O: 95 litrów...

Nie żebym sobie dorabiał do ego, to stary i tani wóz, ale to są po prostu krępujące sytuacje, samochód wykracza poza Polskie realia i to jest dla mnie w 750 najfajniejsze.

:-) K.

www.specops.pl
Opublikowano
Fajny tekst o 750i :clap: :clap: :clap: Warto jeszcze wspomniec, ze to V12 bez zadnych zmian bylo montowane w Rolls Royce :D
Opublikowano

Spalanie na emeryta wyjdzie 9.8-10.5, płynna jazda to 12, przy normalnej dynamicznej jeździe 13-15litrów. Średnio mi pali 13.5. Jak ktoś pisze że 750 spala 25l na sto, to nigdy nie miał 750, albo włączył komputer na 30 sekund w korku.

HA HA HA HA !!!

12 litrów ? 750i ? średnio , po mieście - człowieku wez sie obudź albo odstaw to palenie :)

750 i - po miescie - od 19,5 - jazda na emeryta do 25 - jazda normalna szybka , wykorzystująca mozlwiwosci m73

trasa ok zgodze sie ok 13-15 ale miasto min to 20 litrów

pozdrawiam

p.s. a jak włacze consm1 na 30 sekund przed swiatłami jak to powiedziales - to nie pali 25 tylko 38,5 :)

Opublikowano
Jak ktoś pisze że 750 spala 25l na sto, to nigdy nie miał 750, albo włączył komputer na 30 sekund w korku.

Mialem 750i, wprawdzie E32, ale jednak. Co jak co, ale w miescie palilo ponad 20l/100 km i nie bylo zmiluj.

W trasie potrafilo zejsc do 13l/100 km.

Moje obecne E38 730i w warszawskich korkach potrafi spalic mi ok. 20l/100 km (w miare plynna jazda miejska - 15-16l), w trasie minimum to ok 9,5 litra, 11 litrow przy normalnej jezdzie.

Byly:

E36 318is Coupe

E32 750i

E30 318i

E36 320i Touring

E34 AC Schnitzer S3(240 HP i 315 Nm)

E38 730i Indyvidual

E23 732i

Opublikowano

Dokładnie jest tak jak piszeczie,,,

e32 w mieście to 20-22l i nie mam zmiłuj(i to miasto nie zakorkowane)

w trasie 12-14,, choć raz udało mi się osiągnąć wynik 10,6l na odcinku 420km,,,,jadza emerycka około 120km/h jechałiśmy na 2 auta i takie były możliwości drógiego :twisted2:

Wskazania komputera zgadzają mi się idealnie z tym co faktycznie znika z baku(dla jasności)

E38 z M73 ponoć troszke mniej pali,,, tankując paliwo np 100oktanów można też osiągnąć lepszy wynik spalania choć nie poprawia osiągów

http://img182.echo.cx/img182/3667/bmwx25qo.jpg

Sprzedaje materiał na podsufitki.

Opublikowano

Panowie, ja mam takie spalanie. Po porstu. Wszystko zależy od stanu technicznego pojazdu. Mam na stanie dwa takie samochody więc jest to może pewna perspektywa. NAjgorszy wynik na mieście w tej starszej 750 wynosił przeciętnie 15.5-16.0 przy konsekwentnej jeżdzie w mieście.

Ale nie chce sie wdawać w polemikę, po prostu mówię jaki JA mam wynik, ot, to wszystko. Dyskusja na temat spalania jest dość wąskim zakresem zagadnień motoryzacyjnych, nie ograniczajmy wszystkiego do tej jednej statystyki. Szczególnie w kontekscie samochodów przeznaczonych w swoim założeniu dla biznesmenów.

Zmieniając temat - jakiś czas temu jeden z Kolegów pytał się o koszt częśc - podaje aktualny cennik z Intercars:

filtr paliwa knecht 57,97 zł

olej 8L Mobil1 5w50 262,50 zł

klocki przod textar 251,39 zł

klocki tyl textar 159,00 zł

filtr powietrza 2 szt knecht 78,51 zł

12 x BKR6EQUP ngk 372,88 zł

filtr oleju knecht 29,78 zł

czujnik hamulc przod textar 44,10 zł

czujnik hamulc tyl textar 44,10 zł

microfiltr z weglem bosch 219,27 zł

filtr automatu 41,00 zł

Pozdrawiam :-)

www.specops.pl
Opublikowano
Panowie, ja mam takie spalanie. Po porstu. Wszystko zależy od stanu technicznego pojazdu. Mam na stanie dwa takie samochody więc jest to może pewna perspektywa. NAjgorszy wynik na mieście w tej starszej 750 wynosił przeciętnie 15.5-16.0 przy konsekwentnej jeżdzie w mieście.

człowieku :duh: o czym Ty wogóle piszesz , o stanie technicznym.?W katalogu przy NOWEJ 750 bmw podaje 19,6 litra.Wyobraz sobie ze mam tez nie firmowe tylko swoje DWIE 750-tki i roznica w spalaniu pomiędzy nimi jest znikoma moze 0.5.To ze Tobie pali po miescie 15 litrów jest NIEMOZLIWE no chyba ze jezdisz po odcinku dwupasmowej ulicy w Gdyni i to tylko wieczorami.

bajki ty my a nie nam :)