Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam :-)

pytanko jak będą się spisywać ksenony 8000K w e32 na światłach mijania i takie same chcę włożyć na światła długie, ma to sens? Robił to ktoś

BMW 750i V12 E32 - Będziesz Mógł Więcej :)))
Opublikowano

ja sie podpianam pod temat tylko mam e38, znalazlem ksenony na allegro za ok 250 zł, zarówki h1, jak to wygląda kupuje zestaw i co dalej ?? moja wtyczkę z zarówki wpinam do przetwornicy i zarówne ksenonowa wkładam w miejsce zwykłej ?? i to wszystko ??

chyba chciałbym 4300 k bo czytalem ze takie są montowane oryginalnie, jak to wygląda wtedy ?? jak oryginalny ksenon czy zwykle białe ??

polecacie 4300k czy 6000 ?

chciałbym kolor najbardziej zbliżony do oryginału

........srebrne beem wjeżdża na teren........
Opublikowano
ja sie podpianam pod temat tylko mam e38, znalazlem ksenony na allegro za ok 250 zł, zarówki h1, jak to wygląda kupuje zestaw i co dalej ?? moja wtyczkę z zarówki wpinam do przetwornicy i zarówne ksenonowa wkładam w miejsce zwykłej ?? i to wszystko ??

chyba chciałbym 4300 k bo czytalem ze takie są montowane oryginalnie, jak to wygląda wtedy ?? jak oryginalny ksenon czy zwykle białe ??

polecacie 4300k czy 6000 ?

chciałbym kolor najbardziej zbliżony do oryginału

a ja słyszałem że upierdliwe policjanty zabierają dowód za to że na szkle refletora pisze HC (halogen) gdy jest ksenon... czy to prawda?

Pozdrawiam

Opublikowano
odkad poruszam się e32 nigdy niemiałem kontroli policyjnej ale wracając do tematu, jak ksenony beda wyglądać na światłach długich
Opublikowano
Najbardziej optymalne to 6000k,myślę że zakładanie ksenonów w długie to strata pieniędzy,na długich jeżdzi się bardzo żadko.To prawda,jak się znajdzie upierdliwy policjant,może zabrać dowód,ponoć chodzi w tym wszystkim o oślepianie jadących z przeciwka.
Nur bmw e32
Opublikowano

Witaj

Ja założyłem xenonki 8000 do betki i powiem jest rewelacja

lepiej być prawie nie może

ponoć podczas deszczu nic nie widać ale nie jezdze w deszczu :mrgreen:

Długie światła praktycznie nie potrzebne,,,,

nie ma sensu do nich też xenonów zakładać i przetwornice kolejne 2 ciężko gdzieś ulikować

kupiłem na allegro za 208zł

a tak to wygląda

%5B640%3A480%5Dhttp%3A//img397.imageshack.us/img397/2973/dscn8557xe0.jpg

%5B640%3A480%5Dhttp%3A//img521.imageshack.us/img521/4154/dscn8561fe2.jpg

http://img182.echo.cx/img182/3667/bmwx25qo.jpg

Sprzedaje materiał na podsufitki.

Opublikowano

to jak to jest z tym oślepianiem ?? nie będzie takiego odcięcia jak przy zwyklych żarówkach ??

gdzie upchać te przetwornice?? lampa od tyłu jest zamykana to przetwornica jest taka mała że mieści się tam do środka ?? czy wisi na zewnątrz i trzeba robic dziure na kabel ?? nie wyświetla błędu spalonej żarówki ??

........srebrne beem wjeżdża na teren........
Opublikowano
a jak ksenony będą wyglądać na długich światłach?? będzie mocniejsze światło ?? od ksenonów w soczewkach?
Opublikowano
Ja upchałem przetwornice za dolnymi uchwytami zawiasów maski,,

Idealnie tam pasują i dość fajne dojście po sciągnięciu lampy

A kable to wywierca się dziure około 27mm w tylniej osłonie żarówki

i tyle

Troszke zabawy z tym jest ale idzie to bardzo fajnie zrobić

Pozdro

a te ringi to skąd masz? :) Dużo to kosztowało pieniędzy i zabawy?

Pozdrawiam

Opublikowano
Najbardziej optymalne to 6000k,myślę że zakładanie ksenonów w długie to strata pieniędzy,na długich jeżdzi się bardzo żadko.To prawda,jak się znajdzie upierdliwy policjant,może zabrać dowód,ponoć chodzi w tym wszystkim o oślepianie jadących z przeciwka.

bo ksenony z natury rzeczy oslepiaja i fabryczne ksenony sa tak skonfigurowane, zeby efekt oslepiania byl zniwelowany...

nirvana:

jesli zalezy ci na lepszym widzeniu to zainteresuj sie lepszymi zarowkami ktore sprostaja twoim wymaganiom, to naprawde robi roznice... jesli zalezy ci zeby ze 100m wygladac jak 2005 a dopiero z 10m jak 1995 z niebieskimi swiatlami, to nie ma rady - xenony.

Opublikowano

Ksenony z HIDów mają dokładnie taką samą charakterystykę rozpraszania jak żarówka H1 i zachowuje się tak samo (zdaniem producentów). Mnie się jeszcze nie przytrafiło żeby ktoś mnie oślepił ksenonami nawet dokładanymi. U mnie po osiedlu jeżdżą trzy BMW: E30 i dwie E32 na ksenonach które często mijam i jakoś nie czuję by mnie specjalnie oślepiały. Ważniejszy jest stan reflektorów i ich prawidłowe ustawienie. Pełno jeździ aut które świecą po bokach a i użytkowników którzy nawet nie wiedzą że w ciągu dnia jeżdżą na długich :duh:

Sam płaciłem za halogeny Philipsa po 60, 70, 80 zł/szt - bez rewelacji a o żywotności nawet nie wspomnę.

Kupiłem HIDa (400 zł) 6000k i teraz wiem że mam przed sobą drogę a nie zjechałem już w pola...

Nie wiem czy te HIDy się nadają na długie. Długo się rozświetlają. Też myślałem o ich założeniu ale nie chciałem się pozbawić flash'a.

Soczewki + ksenon, rewelka.

Jakby mi zależało na niebieskich światełkach to bym założył te buraczane nakładki albo kupił żarówki H1 BlueXenon (czy jakoś) których pełno w marketach :duh: :duh: :duh:

CB: 161BD221
Opublikowano
Ja upchałem przetwornice za dolnymi uchwytami zawiasów maski,,

Idealnie tam pasują i dość fajne dojście po sciągnięciu lampy

A kable to wywierca się dziure około 27mm w tylniej osłonie żarówki

i tyle

Troszke zabawy z tym jest ale idzie to bardzo fajnie zrobić

Pozdro

a te ringi to skąd masz? :) Dużo to kosztowało pieniędzy i zabawy?

760 komplet lamp z ringami + 208 xenony + koszty wysyłki no i jeszcze 80zł kierunki

A z robotą

Ja w sumie prawie dzień poświęciłem aby wszystko idealnie spasować i połaczyć

http://img182.echo.cx/img182/3667/bmwx25qo.jpg

Sprzedaje materiał na podsufitki.