Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
:( Witam. Mam mały problem z ABS. przy końcu hamowania za szybko sie zadziała a po kilku razach zapala sie kontrolka i ABS nie jest aktywny. sprawdziłem czujniki i wszystko z nimi jest ok. Wiem ze taki temat juz był ale bez odpowiedzi. Ktoś napisał ze to mogą byc amorki lub łysawe opony ale to tez nie to bo i jedno i drugie jest nowe.
Opublikowano

Skąd wiesz że czujniki sa dobre :?:

Mogą to być ścieżki ABS, rdzewieją im ząbki i wypadają.

Jak nie ma dwóch trzech ząbków obok siebie to sa takie efekty.

Może to być także niesprawność wiązki (przetarte kable) lub co mało prawdopodbne komutera lub pompy ABS.

http://pomocdrogowakrk.pl

Tel:790 580 495

Opublikowano

U mnie czasem przy szybszej jeździe (powyżej 160) czasem potrafi się zapalić (czyli wyłączyć system) kontrolka abs-u. Kiedy w Rover 827 miałem podobnie, ale wtedy czujnik abs-u miał pękniętą obudowę i nie był dokładnie nad "grzebieniem" na przegubie. I to jest dobra przyczyna. Oczywiście na początek W40 na wszystkie wtyczki czasem czyni cuda :-)

pozdr.

Mariusz

Na szczęście jest lato. W zimę bez abs w "7" ciężko jest.

Opublikowano
:( Witam. Czujniki sa dobre ponieważ elektryk je sprawdzał. musze zobaczyc jeszcze raz te ząbki bo wyciągałem tarcze i je oczysciłem ale przyznaje sie ze nie patrzałem w jakim sa stanie (czyli robota jeszcze raz ale co tam to przecież BMW I dłubac czeba zawsze) . A to prawda ze w zimie bez ABSu to niestety przerąbane i jeszcze w automacie.
Opublikowano

Dziś znów mi się zapaliła lampka abs (powyżej 1,7zł miałem na budziku, więc pewno jakiś syf się zgromadził (np. opiłki z tarczy/klocków) i czujniki głupieją).

pozdr

Mariusz

Opublikowano
Witam. Niestety zabki sa wszystkie czujniki sprawne wszystko umyte i wydmuchane i ABS nadal świruje . No nic trzeba szukac dalej . P OZDRAWIAM :D
Opublikowano
u mnie jest to samo odkąd założyłem 18'' felgi

E38E39.pl Zapraszamy

http://forum.7er.pl/images/signatures/1472529404c02d57a7de6b.jpg