Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Posiadam e46 w raz z tytułowa kierownicą z multifunkcją.

Chciałbym zapytać zastosowanie przycisku R/T W instrukcji wyczytałem że służy on do przełączania pomiędzy radiem kasetą i cd. Jednak u mnie on nie działa i za każdym razem gdy chce zmienić źrodło muzyki musze używać przycisku na radiu.

Radio to BMW Business z podłączoną zmieniarką, wszystkie pozostałe guziki na kierownicy działają.

P.S.

jeżeli ktoś posiada instrukcję obsługi do radia które posiadam byłbym wdzięczny za info na prv.

Opublikowano
U mnie też ten przycisk R/T nie działa... nie mogę sobie przypomnieć, czy w momencie kupna działał czy teżnie, więc podłączam się do pytania
E46 320d 175 PS@365Nm ...by Rogalotti
Opublikowano

Cytując instrukcję obsługi do modelu E46:

R/T - przełaczanie między telefonem i radiem, kasetą, CD albo MD

Czyżbym nie opanował czytania ze zrozumieniem języka polskiego? :mad2:

Opublikowano

Ja to rozumiem inaczej.

R/T - przełaczanie między telefonem i radiem, kasetą, CD albo MD

Radio, kaseta, CD i MD rozumiane tutaj są zamiennie ze sobą, a nie jako następujące po sobie funkcje przycisku. Możesz przełączyć między telefonem i radiem, LUB między telefonem i kasetą, LUB między telefonem i CD, itd., a nie między radiem i kasetą, radiem i CD, itd. Jak ostatnio radio zostawiłeś na odtwarzaniu CD a potem włączyłeś telefon to przyciskiem powracasz do CD a nie radia, dlatego przycisk jest opisany jako umożliwiający przełączanie między telefonem i CD, itd.

Opublikowano
dokładnie, u mnie w e-39 tak jest, ponieważ jak rozpoczynasz rozmowę to radio się wyłącza czy wycisza, wciskając ten przycisk znów wraca radio ew. CD
Opublikowano

Często go uzywam , jak ktoś do mnie dzwoni to odbieram przzyciskiem niżej i przełącza z radia na telefon i mogę rozmawiać słysząc w głośnikach , oczywiście scisza się i pogłaśnia rozmowę telefoniczną tak jak radio w kierownicy.

jeżeli chcę zadzwonić to ten przycisk R/T uruchamia na wyświetlaczu radia książkę telefoniczną i strzałkami szukam osoby do jakiej dzwonie , potem 'uchem' dzwonię ale R/T rozłączam się ew samo to zrobi w tryb radia

Opublikowano

A wiec sprawa wyjaśniona

Dziękuję za informacje.

A tak troche odbiegając od głównego wątku

Jak mogę sprawdzić czy mam instalacje pod telefon w samchodzie?

330d jest raczej bogatym modelem jeżeli chodzi o wyposażenie

Sprawdzałem w konsoli środkowej pomiędzy fotelami, wydaje mi się że nie ma tam zbędnych kabli (moze za słabo szukałem). Dręczy mnie "rekinek" na dachu który wydaje sie byc anteną do telefonu, gdyz antena do radia napewno jest w tylnej szybie.

Opublikowano
sprawdż co masz za urządzenie w schowku w bagazniku po lewej stronie tam gdzie klucze i trójkąt tylko wyżej , powinna być taka puszka i to jest centralka