Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
10-12l. Muskasz gaz da sie zejsc ponizej 10l. Jeszcze nigdy nie przekroczyłem 12 L choc troche butowałem.
Opublikowano
12 litrów :shock: :shock: to moja 2,5 litra tyle spala i bez sciemy :) 12-14 litrow w miescie, wiecej nigdy nie ma prawa wziąc, panowie zmience na wieksze litraze, które wbrew pozorom są oszczędniejsze i wiecej frajdy dają, jedyna wada to ubezpieczenie drozsze. Kiedys miałem e-36 1.6 m40 i na zwykłym gazie II generacji palila 12-13 litrow, wiec na sekwncji masz troche za duzo spalanie jak na mój gust, kumpel ma e30 co prawda a nie e36 i zalozyl sekwencje spala mu w miescie 10 litrow to sadze normalne spalanie, a tego silnika nie ma co butowac bo i tak nie wycisniesz z niego wiecej
Opublikowano

nie wiem skąd wam wychodzi te 10-12l... Moja przy normalnej jeździe spala 9,2 l w sumie większość jazdy w miescie przy nie dużych korkach:P

a przy tak zwanym muskaniu wychyszło mi 7,6 oczywiście mowimy o gazie. A jeśli chodzi o trase to napisze co nieco po tym długim weeknedzie.

Opublikowano

U mnie wyglada to nastepujaco:

- Trasa plus jakies 20% miasta, jedno i drugie zdecydowanie bez oszczedzania - jakies 9 do 9,5l /100

- Typowa trasa na spokojnie to wyniki w okolicach 8,5l /100

- miasto, sporo stania w korkach i bez oszczedzania (w zimie) - wynik 11l /100 [aha, ten wynik osiagnela tylko raz... moja dziewczyna]

Za srednia przyjmuje obecnie 9l/100 i jeszcze sie nie przeliczylem, a zawsze przy tankowaniu mam cos jeszcze w zbiorniku.Mam tu na mysli cykl mieszany, czyli mniej wiecej pol na pol miasto/trasa.

Opublikowano
No to moze musze isc na jakies szkolenie. Przy spokojnej jezdzie na maxa raz mi sie udało 9,5 l wyciagnac. A na trasie 7,5l bez oszczedzania(100-160).
Opublikowano
Moja 316 (z tym że silnik 1.9L ) nie ma szans żeby spaliła mniej niż 10L gazu A na trasie przy 140 pokazuje 11.5 .. Rekord po miescie wskazania ekonomizera ponad 15L ale sporo na ssaniu i sporo ciężkiej nogi:D
Opublikowano
Więc po wypadzie na długi weekned i zrobieniu 1000km w tym jakieś 400km po polskich i czeskich górach mogę z czystym sumieniem powiedzieć, że spalanie średnie wyszlo 7,7 l gazu. Auto oczywiście załadowane na maksa, no i przy normalnej jeździe. Ja osobiście jestem bardzo zadowolony :twisted2:
Opublikowano
Wyjeździłem cały zbiornik czyli 33l, a zrobiłem 310 km czyli 10,6 l na 100 km. Oczywiście 100 % miasto. Jazda normalna, od czasu do czasu jakieś pociśniecie.
Opublikowano

Mi 1.6 (e36 96r.) pali na miescie tak koło 10 litrów. zawsze ile litrów wleje mnoże razy 10 i gdzieś tyle robie... a jazda normalna, czyli ani niedzielna ani jakieś katusze... myślę że dałoby rade w mieście do 9 zejść jakby się postarać (choć zależy w jakim mieście).

A jeśli chodzi o trase to zalezy jak się jeździ też... na trasie za oszczędnie nie jeżdże więc różnie. ale jadąc spokojnie do 120 w 8 l się zmieści.

Ps. 1.6 na gazie sekwencyjnym