Skocz do zawartości

Tył auta opada jak w starym citroenie? czy to normalne?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Mam to E39 520 97r. od paru dni, pierw myslalem ze schodzi powietrze z kola...ale...gdy auto postawie na lekkiej nierownosci, czasami...slychac jakby z amortyzatora lewego tylniego schodzilo powietrze, bardzo powoli...a gdy auto juz "polozy sie" , po chwili w kilka sekund tyl sam sie pompuje i podnosi, oco chodzi ? mam orginalny hak, jezeli to cos znaczy...auto po niemieckich przegladach...
www.rafalnartowski.pl
Opublikowano
Nivo dzurke złapało,jak ucieka to potem dopompowuje i tak w kółko w góre i w dół.Troszkę Cię szarpnie wymiana amora bo najtańsze to one nie są chyba że gdzieś na przewodzie poszło ale po objawach to chyba amor.
http://gratyzchaty.pl -Giełda Darmowych Przedmiotów
Opublikowano
W e39 to raczej poduszka a nie amorek. Koszt jakieś 700 zł.
Gdy się urodziłem płakałem a wszyscy się śmiali, umierając ja będę się śmiać a wszyscy będą płakać.
Opublikowano
  • Autor
w kółko to nie...raz na jakis czas tak sie staje i jeden "cykl" tego sie dzieje...jak mozna sprawdzic gdzie dokladnie lezy usterka ? przeglad przeszedl bez problemu...
www.rafalnartowski.pl
Opublikowano
W niemczech jest taniej ja płaciłem 161e tj ok 530zł po zniszkach stałego klienta :8)
KUPIĘ przednie krótkie nadkole do E39 Mpakiet.Dziękuje za każde info
Opublikowano
  • Autor
czytam teraz o efektach uszkodzonej Poduszki penumatycznej...no i by sie zgadzal ten opadajacy tyl...bajer...mam auto z komisu, jeszcze nie przerejestrowalem z poprzedniego wlasciciela, jest sens klocic sie ze to ukryta wada i zeby naprawil na swoj koszt ? bo to zabawa rzeczywiscie za 700zl...
www.rafalnartowski.pl
Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze
czytam teraz o efektach uszkodzonej Poduszki penumatycznej...no i by sie zgadzal ten opadajacy tyl...bajer...mam auto z komisu, jeszcze nie przerejestrowalem z poprzedniego wlasciciela, jest sens klocic sie ze to ukryta wada i zeby naprawil na swoj koszt ? bo to zabawa rzeczywiscie za 700zl...

Szczerze powiem , że niejeden by się cieszył jak by się okazało , ze to jedyna niespodzianka na jaką natrafisz :twisted2:

A w temacie poduszki zawieszenia to ja bym wywalił poduchy i założył zwykłe sprężyny.

te poduch nie są podobno zbyt trwałe

Drogą dedukcji doszedłem do konkluzji...!!!!
Opublikowano
moze nie sa zbyt trwałe ale nowe starcza spokojnie na kilka lat a nivo przynajmniej mi sie przydaje bardzo , w jesli chodzi o zamontowanie sprezyn to dopiero bedzie koszt :duh: w serwisie zapłaciłem 640 zł wymiana sam bo jest to banalnie proste

http://img.userbars.pl/98/19415.gif

Sprzedam lampa kombi e39 prawy tył , poduszki pow.dzrzwi przednich- pytania na pw lub gg

Opublikowano
  • Autor
ja robie rocznie po naszych drogach 41-43 tys km, potrzebuje niezawodnego zawieszenia...jezeli wymiana poduch da mi spokoj na pare lat...auto i tak na 3 lata ma mi starczyc, to lepiej mi wymieniac na orginaly, chyba ze sie myle...
www.rafalnartowski.pl