Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Jak w temacie jakie są zabiezpieczenia antykradzieżowe w 5-tce, która nie ma dostępu komfortowego? Co jest poza immobiliserem? Czy alarm był montowany standardowo? Dodam, że chodzi mi o egzemplarze sprzed liftingu. Czy mignięcie świateł awaryjnych oznacza, że auto ma fabryczny alarm, czy może jest to tylko oznaka zamykania i otwierania auta?
Opublikowano

Gdzies mi sie o uszy obilo, ze alarm ma kazda tylko wystarczy aktywowac :mrgreen:

Slyszalem rowniez, chyba na naszym forum , ze w starszych egzemplazach wystarczylo urwac wspomniane lusterko zeby unieszkodliwic alarm :cry2:

Sprobuj uruchomic panic naciskajac otwieranie bagaznika, albo zamknac sie w srodku i machac rekami.

Jak jest lampka czerwona pod lusterkiem to alarm jest.

Opublikowano
koszt zalozenia alarmu to ok 5 tys w aso lub gps tez w aso,inne warsztaty maga ci zalozyc tylko blokade zaplonu ale nie wiem czy ubezpieczalni to wystarczy do ac zalezy od wartosci auta
Opublikowano

dla scisłości gps w aso kosztuje około 3 tys

dosc dobry alarm z odcieciem pompy paliwa czy zapłonu z ruznymi funkcjami servisowymi itp około 1500pln

jesli chodzi o AC to ubezpieczalnia ma wykaz systemów alarmowych które są przez nich akceptowane

mozna dostac znizki w zaleznoisci od zaawansowania systemu alarmowego

KUPIE E30 325i lub 325e
Opublikowano
koszt zalozenia alarmu to ok 5 tys w aso

Tyle co założyłem alarm w ASO, tyle że do e91. Cena zależała od rodzaju posiadanego przeze mnie lusterka - okazało się że mam już takie z diodą. Całość zamknęła się w 3 tys Pln netto.

Opublikowano
w aso olszowiec w Poznaniu alarm 5000 gps ok 4000 ale gps mozna taniej poza aso do tego abonament 60zl m-c.Co do alarmu owszem do ac mozna inny byle byl na liscie ubezpieczelni tyle ze poza aso nikt nie chcial tego sie podjac przy 7 bylo to samo wiec mam ptanie czy ktos zakladal alarm do e 60 poza aso