Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Chce kupić 7 co sądzicie czy przy zarobkach jakieś 2800zl razem z żoną bedzie nas stać n jej utrzymanie??? Wiem że w dzisiejszych czasach to troche mało...
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Powiem Ci szczerze że osobiście bym się na to nie zdecydował.

Gdy sam tyle zarabiałem parę lat temu, nie mając nikogo na utrzymaniu, byłem w posiadaniu 10cio letniej 5tki i to był jak dla mnie optymalny wybór teraz jak na to patrze.

Części zamienne drogie, ale dało się jakoś z tym żyć. Nie zmienia to faktu, że jak trzeba było wymienić parę rzeczy w miesiącu i zabulić 800-1000 plus paliwo, to spora częśc kasy mi nagle znikała.

Opublikowano

hmm a jakie to ma być e32 czy e38

generalnie bedziesz potrzebował nie tyle gotówki co wyrozumiałości od żony jak się okaże że trzeba wsadzić w auto co roku te 1500-2000zł

Opublikowano
Chce kupić 7 co sądzicie czy przy zarobkach jakieś 2800zl razem z żoną bedzie nas stać n jej utrzymanie??? Wiem że w dzisiejszych czasach to troche mało...

bez obrazy ale tyle to Tobie pójdzie na paliwo :)

pozdrawiam

Opublikowano
hmm a jakie to ma być e32 czy e38

generalnie bedziesz potrzebował nie tyle gotówki co wyrozumiałości od żony jak się okaże że trzeba wsadzić w auto co roku te 1500-2000zł

Chodzi o e38 żone mam wyrozumiałom jeśli chodzi o 2tys. rocznie w autko to nie problem szło już więcej kasy i było dobrze! :D

Opublikowano

widze ze jeździsz 3 :) aa przeskok z 3 na 7 to duuuuza przepaść

Dla mnie najbardziej optymalnym wyjściem przy takich zarobkach byłaby 5-ka w kombi, i to do tego diesel :) 2,5tds ;) !!

pozdrawiam

BMW - (B)undi (M)ogą (W)szystko

http://images28.fotosik.pl/149/a02ba562ebf79f25.png

http://www.bmw-wloclawek.pl

Opublikowano

trudno ocenić czy Cię będzie stać czy nie

jeden żyje na takim poziomie że z 2800 zostaje mu 100zł miesięcznie a drugi potrafi odłożyć więcej

Ale najlepiej jak nie jesteś pewny to zakup sobie E-39 tak jak pisali koledzy i nie będziesz miał problemów

Opublikowano

pozdrawiam

jeśli kupi 750 to napewno tak będzie :D .Myślę,że stać Cię będzie na utrzymanie.Ktoś wcześniej pisał,że na same części idzie miesięcznie 1000zł,to niezłego dracha musiałbyś kupić żeby rocznie wydawać ok 12tyś(choć nieraz przydaży się dość poważna usterka) na części :duh: ,oglądaj się za podstawowymi wersjami np.728i,jest to bardzo dobry silnik,załóż dobrą SEKWENCYJNĄ instalację gazową i napewno na kosztach paliwa nie zbankrutujesz.pozdr.

Nur bmw e32
Opublikowano

Szczerze nie polecam, mam 2000 na miesiąc sam i e39 i czasami nie jest kolorowo. Oczywiście wszystko zależy od tego ile jeździsz, ale z własnych doświadczeń proponuję e39 523i.

Pozdrawiam

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

pozdrawiam

jeśli kupi 750 to napewno tak będzie :D .Myślę,że stać Cię będzie na utrzymanie.Ktoś wcześniej pisał,że na same części idzie miesięcznie 1000zł,to niezłego dracha musiałbyś kupić żeby rocznie wydawać ok 12tyś(choć nieraz przydaży się dość poważna usterka) na części :duh: ,oglądaj się za podstawowymi wersjami np.728i,jest to bardzo dobry silnik,załóż dobrą SEKWENCYJNĄ instalację gazową i napewno na kosztach paliwa nie zbankrutujesz.pozdr.

Trzeba czytać ze zrozumieniem - nie miesięcznie, tylko w miesiącu może się zdarzyć że pójdzie tyle. Dodaj do tego drugi tysiąc na paliwo i nagle nie masz wypłaty. Nie mówiąc już np o AC/OC, nowych oponach co jakiś czas itp.

Opublikowano

Jakie E38? Z ktorego roku? W jakim stanie? Jaki silnik? 725d czy 750i?

Ile km jezdzisz miesiecznie? Utrzymanie E38 miesiecznie moze Cie kosztowac od paruset PLN do paru tysiecy PLN.

Byly:

E36 318is Coupe

E32 750i

E30 318i

E36 320i Touring

E34 AC Schnitzer S3(240 HP i 315 Nm)

E38 730i Indyvidual

E23 732i

Opublikowano
e38 '96r. 2,8l w automacie, stan myśle że jest dobry ma jakieś 230tys. przebiegu ale czy autentyczny??? Nie wiem! Jeżdżę jakieś 1500km maks w miesiącu. Pozdrawiam!
Opublikowano
e38 '96r. 2,8l w automacie, stan myśle że jest dobry ma jakieś 230tys. przebiegu ale czy autentyczny??? Nie wiem! Jeżdżę jakieś 1500km maks w miesiącu. Pozdrawiam!

Wez pod uwage że to auto swoje lata ma,o tym przebiegu zapomnij 350tyś+,ale wszystko zależy jak było eksploatowane i czy o nie dbano.Taka pojemność silnika przy tej masie auta to pomyłka,już lepiej jest kupić z 4.4 i cyklon założyć,o ile chcesz autem polatać więcej niż 2lata.Jak było sprowadzone na handel to bym je odpuścił,bo potem tylko płacz i lament że marka kiepska :mrgreen:

Opublikowano
Jak jest w dobrym stanie to kupuj,jeżdziłem 728 i to jeszcze wersją il i powiem ci,że daje sobie spokojnie radę z tą masą auta,przyspiesza o wiele lepiej niż twoje 318,powinieneś być zadowolony.Utrzymanie r6 będzie też tańsze niż v8.
Nur bmw e32
Opublikowano

ja mam E39 525tds , miesiecznie srednio wychodzi mi 1 tys na naprawy (kupuje oryginalne czesci lub zamienniki najwyzszej polki) , jezdze 3-5 kkm miesiecznie. Proste jest ze jesli bedziesz malo jezdzic to bedzie sie malo psulo.

Moze tez masz osobowosc ze jak auto miesiecznie pochlonie 2tys zl to zmienisz prace i bedziesz zarabiac 2 razy wiecej :)

BTW. kumpel ma 728 tez gdzies z roku 1996 , jezdzi nia do pracy, czasami cos pada, ale jakos zyje i zarabia miesiecznie ok. 1500zl :cool2:

Opublikowano
Dzięki! Napisze tak! Raz się żyje i jeśli nie spróbuje i kupie inne autko to później będę sobie wypominał że mogłem mieć BMW7! Zobaczymy jak to będzie! :D