Skocz do zawartości

Nie wiem co sie dzieje pomocy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam mam taki problem odebralem auto od blacharza zakladal mi on tez interkuler i chodzi o to ze jak jade na malych obrotach to nic sie nie dzieje ale gdy wcisne gaz troche mocniej nie wazne na jakim biegu to zaczyna cos tak mocno jak by dmuchac mozna to porownac do wlaczenia nawiewu na maxa doslownie jak by jakas sprezarka chodzila i tak to slychac jak by dochodzilo z nawiewu nie wie ktos co to moze byc?Pomozcie jak wiecie? :modlitwa:
Opublikowano
  • Autor
Naprawde nikt nic nie wie na ten yemat :?:
Opublikowano
sprawdz ten gumowy waz ktory idzie do egr. czy jest dobrze założony. moze ucieka z niego powietrze.
Opublikowano
  • Autor
A co to jest egr. :?: i gdzie tego szukac ja mam bemke od nie dawna i to moja pierwsza i jestem zielony w tym temacie
Opublikowano
  • Autor
powie mi ktos co tost egr :?: bo ja nie mam zielonego pojecia :modlitwa:
Opublikowano
powie mi ktos co tost egr :?: bo ja nie mam zielonego pojecia :modlitwa:

zawór recyrkulacji spalin, a w który miejscu jest to niech juz koledzy pomogą którzy mają ten silnik

montrealblau metallic

http://images32.fotosik.pl/159/5915b878132dde91.jpg

Opublikowano
Witam mam taki problem odebralem auto od blacharza zakladal mi on tez interkuler i chodzi o to ze jak jade na malych obrotach to nic sie nie dzieje ale gdy wcisne gaz troche mocniej nie wazne na jakim biegu to zaczyna cos tak mocno jak by dmuchac mozna to porownac do wlaczenia nawiewu na maxa doslownie jak by jakas sprezarka chodzila i tak to slychac jak by dochodzilo z nawiewu nie wie ktos co to moze byc?Pomozcie jak wiecie? :modlitwa:

Wszystko wskazuje, że musisz sprawdzić szczelność przewodów i połączeń od turbo sprężarki do zaworu egr.

Tak to wygląda: http://bmwfans.info/original/E46/Lim/320d-M47N/ECE/L/N/2002/07/mg-11/ill-11_3328/

nr 1 - przewód od turbiny do intercooler-a

nr 5,6,7 - od intercooler-a do zaworu egr.

Opublikowano
  • Autor
Wielkie dzieki za odpowiedz :8) Pozdro