Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam.mam bmw e39 .i jadąc po wybijach coś mi trzeszczało na początku myślałem ze to tapicerka i jej elementy ale zauwazyłem ze jak lekko opuszcze szyby to jest cichutko.czy mozna to usunąc ? czy tez macie taki objaw? jak z tym walczyc?
Kierowca BMW bez punktów karnych? Nie ma takiego... no chyba że uciekł...
Opublikowano
Witam.mam bmw e39 .i jadąc po wybijach coś mi trzeszczało na początku myślałem ze to tapicerka i jej elementy ale zauwazyłem ze jak lekko opuszcze szyby to jest cichutko.czy mozna to usunąc ? czy tez macie taki objaw? jak z tym walczyc?
\

Wg mnie jak opuszczasz szybe prowiadnica juz nie ma luzu i nie trzeszczy, tak wiec ja stawiam na luzne prowadnice podokrecaj je :) i bedzie ok

brokat_
Opublikowano
mam to samo... szlag mnie juz trafiał, podokręcałem wszystko, nawet tapicerke pościągałem i tak jeździłem i nic. Ale polak potrafi :lol: kupiłem spray do uszczelek, pewnie wystarczy zwykły olej - tak spróbuj i przesmaruj ( nie załuj) wszystkie uszczelki a NAJWAŻNIEJSZE - przesmaruj uszczelki (te cienkie u góry drzwi) które stykają sie bezpośrednio z blachą dachu. Pomaga to na chwilę.....
Opublikowano
Koledze nie chodzi o żadne uszczelki, już był temat uszczelek ja smarowalem i nic, to są szyby w tym przypadku, jak szyba jest zamknięta i jak nacisnie sie na szybe to nawet słychac lekkie trzeszczenie, tylko co z tym zrobic jakies prowadnice, przeciez nie mozna napsikac tam sprayu do szyb bo ciagle tluste beda, rozwiazaniem wydaje sie rozebranie ale nie znosze rozbierac tapicerki bo pozniej to tylko jeszcze bardziej moze trzeszczec :( bo to do nowych rzeczy ie nalezy
Opublikowano
dzieki wielkie .jutro kupie silikon spray i wypsikam ten zamsz co styka sie z szybą podobno to jest przyczyna tak słyszałem
Kierowca BMW bez punktów karnych? Nie ma takiego... no chyba że uciekł...
Opublikowano
dzieki wielkie .jutro kupie silikon spray i wypsikam ten zamsz co styka sie z szybą podobno to jest przyczyna tak słyszałem

możesz te listewki z kudłatymi uszczelkami powyjmować i dokładnie umyć -- czasami pomaga

ale jeśli te uszczelki są łyse (włoski powycierane) to jedynie pozostaje ich wymiana lub smarowanie ale to działa krótko