Skocz do zawartości

co to moze byc ?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze

Witam wszystkich fanów BMW. Mam mały problem i chciałbym usłyszec wasze opinie. A wiec podczas jazdy zaswieciła mi sie kontrolka kontrola trakcji tzn ze jest teraz wył. podgrzewanie foteli tez przestało działac , załanczaja sie ale po chwili gasna , no i zeby było mało to jeszcze mam elektryczna rolete na tylniej szybie która tez juz nie działa. Wiecie moze jaka jest tego przyczyna i co musiałbym zrobic zeby wszystko było OK ??

Jak pisałem wczesniej wszystko działo do mometu gdy zauwazyłem zapalona kontrole kontroli trakcji.

Czekam na wasza pomoc

http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=159&t=161201 Zapraszam do galerii

Sprzedam

Przekaźniki modułu komfortu do E46 3-Seria, M3, E83 X3, E52 Z8 , Z4 E85, E53 X5 E39, M5 E38 - centralny zamek, podnośniki szyb)

Zdjęcia przekaźników w galerii

Opublikowano
Mam podobnie, już drugi raz jak szybciej wchodziłem w zakręt (nie wiem czy to ma coś wspólnego), zapaliła się kontrolka od trakcji plus abs, jednak po zgaszeniu silnika i odpaleniu po jakimś czasie kontrolki zgasły. Z fotelami też tak miałem, ale na razie jest ok. Tak że podłączam się do wątku, może ktoś ma pomysł gdzie szukać problemu?
Opublikowano
  • Autor
  • Zasłużeni forumowicze
naprawde nikt nie wie co o moze byc ?

Sprzedam

Przekaźniki modułu komfortu do E46 3-Seria, M3, E83 X3, E52 Z8 , Z4 E85, E53 X5 E39, M5 E38 - centralny zamek, podnośniki szyb)

Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze
Skoro padły wszystkie "urządzenia" które masz włączane przyciskami na jednym panelu to może tam poszukaj przyczyn na początek
Krzysztof
Opublikowano
a moze cos na bezpiecznikach
Opublikowano

To co mozesz zrobic samemu to sprawdzic bezpieczniki i ewentulanie jak ci sie chce rozbierac to popatrzec na kostki podlaczone do przycisków.

Ja jednak polecam diagnostyke na kompie (najlepiej BMW)- odrazu bedzie wiadomo

Xdrive

Koder

Opublikowano
Ja też stawiam na słabo dociśniętą kostkę przyłączeniową z kablami do panelu.
Opublikowano
  • Autor
  • Zasłużeni forumowicze
hmm jeden przycisk działa jest to przycisko do radia a dokładnie wzmacnia głos w głosnikach. No ale raczej opjade na ten komputer. dzieki za podpowiedzi

Sprzedam

Opublikowano
ja mialem podobnie( fakt ze w innym modelu) i co mi ktos doradzil to wypiac cala kostke od bezpiecznikow i podpiac spowrotem i podzisalalo. mozesz sprobowac zanim narazisz sie na koszty w servisie.
Opublikowano
mjalem ten sam problem bylem u kumpla na kom. i stwierdzil ze to czujnik abs w prawym przednim kole wymjenilem i git :dance: