Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

witam

E60 530D 04r

reset klocków czy ktos wie jak to załatwić bo opisana na forum instrukcja nie w ząb nie działa , to znaczy działa skasowała inspekcje z zółtego 600 km do wymiany na czerwone -15000 km , czy ktos to rozwiązał jak zrobić RESET??

Edytowane przez **luk**
Opublikowano

zbigniew własnie według tej instrukcji robiłem , ale tak jak koledze na innym forum stało się to samo , czyli kasowanie inspekcji klocków skończyło się na -15000km i na samym końcu pokazuje "----" , przyciskasz reset kilometrów i wsio od nowa :(

a te linki wyzej to nie do E60

Opublikowano

HeyaH!!!

A już myślałem że tylko ja będę żył w strachu :8)

No już się Kolega niech nie martwi bo tajemnica leży w czasie przytrzymania guziczka!!!! :twisted2:

Po prostu trzeba go przytrzymać dłużej podczas odpowiedzi na pytanie "RESET ?"

Miałem to samo, i się spociłem ze złości, a potem przyszedł rzeczony STRACHHHHHHHH.

Na poważnie, zrób to raz jeszcze lecz dłużej trzymaj przycisk.

Pozdrawiam :hand:

Opublikowano

już próbowałem dłużej i wyskakuje okienko km po lewej a po prawej zamiast -15000 (4 kreski)----, tu fota

http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/e9597514e5ad9fc7.html troche niewyraźne ale widać o co chodzi

a mianowicie gdy to sie pokaże puszczam guzik , wyłączam kluczyk a serwis nie znika :(

Próbowałem też i przy tych "----" przytrzymać guzik to spowrotem pyta o RESET?

Opublikowano
jesli tak sie dzieje to moze masz uszkodzony czujnik od klockow
Raz BMW / / / Zawsze BMW http://img528.imageshack.us/img528/4160/motorsporticon0ms.gif
Opublikowano
nie w ETK klocki jak i czujnik maja rozne numery .
Raz BMW / / / Zawsze BMW http://img528.imageshack.us/img528/4160/motorsporticon0ms.gif
  • 4 tygodnie później...
Opublikowano
wymieniałem ok 5000 km wcześniej klocki i tarcze z przodu i z tyłu przed zapaleniem inspekcji na tylne klocki ( tak mi poradzili w serwisie z uwagi na stan tarczy). Nie chciało mi sie z resetem jechać do serwisu - myślałem że sobie wyresetuje sam a tu nagle wyskoczyło mi - 25000 :)
Opublikowano

jurid albo textar nie jestem pewien poprzednio tez takie były i byłem zadowolony jedynie starczyły mi na troszke wiecej niż 20.000km

ceny:

klocki przód 636zł

klocki tył 406zł

czujnik przód 67zł

czujnik tył 65zł

hej

Opublikowano

witam

tak więc tak jak pisałem wymieniłem klocki i tarcze przód , przy kasowaniu znowu pojawiały sie 4 kreski i nic !! dało do myslenia--------

więc jak ktoś ma nowe klocki a czasami do tego tarcze , przy kasowaniu PRPONUJE WCISNĄĆ HAMULEC tak jak ja i wyskoczyło mi 40 000 :clap:

aha do tego nowy czujnik !machanik za wymianę z jego czujnikiem = 100 zł :cool2:

tarcze zimmerman i klocki ATE zobaczymy co warte

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano
POMOCY!!!!!!!!!!!!! Postąpiłem zgodnie z instrukcją zamieszczoną wyżej, podobno do modelu E60 więc wydawało mi się, że do E61 2005 też powinna pasować i guzik prawda. Mam taką samą sytuację, jak opisana wyżej, pojawił się czerwony "service" i na liczniku - 15000, CO ROBIĆ??? Można sobie z tym jakoś poradzić ???