Skocz do zawartości

spasuja hamulce tarczowe zamiast bebnów przy e36

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
kolega twierdzi ze ma do sprzedania komplet wlacznie z linkami od recznego hamulcow tarczowych na tyl i zastanawiam sie czy spasuje mi to do mojej e36
Opublikowano

A faktycznie masz potrzebę zakładania tarcz do tyłu ? Nie lepiej wydać kasę na coś innego ?

Założyć się pewnie da tylko kwesta co masz na myśli (komplet)

Opublikowano

Witam...

Oczywiście pasują bez problemu,

nawet mógłbym ci założyć taki komplet...

pozdrawiam.. :lol:

Jak ktoś potrzebuje CZĘŚCI do:

e36 coupe sedan touring - wszystkie silniki.

e38 740iA M60.

Pisać śmiało ;)

Opublikowano
Oczywiście pasują bez problemu,

nawet mógłbym ci założyć taki komplet.

Oj Bayu, ;) Ty to wszędzie widzisz interes. :nana: :mrgreen: Ale dobrze kombinujesz, kto nie kombinuje, ten ma pod górkę. :wink:

Pasują i na pewno bez problemu da się to założyć... tylko tak się zastanawiam czy jest sens. :think: Ja mam fabrycznie tarcze może i dlatego nie przywiązuje do tego takiej wagi ale wg mnie nie wykorzystasz tego zysku z tarcz podczas normalnego użytkowania. Chyba, że jeździsz bardzo dużo i wyczynowo i wogle. Jeśli nie masz innych wydatków, to kontaktuj się, z np.:Bay-em i dogadajcie się.

Opublikowano

powiem szczerze ze komplet mam miec za 350zl od 318is wiec wydaje mi się że cena nie jest duża a zastanawiam się nad wymianą z prostej przyczyny. Lewe koło hamuje słabiej co wychodzi dość znacząco na przeglądzie. Jak kupiłem auto kupiłem tarcze na przód a tył był toczony. Klocki szczeki itd nowe linki od ręcznego również nowe nie wiem na regulacji recznego byłem raz do roku i choć nie jezdże na ręcznym to reczny był sprawny tylko przez jakis mesiąc nie wiecej codziennej jazdy...

za zmianą:

1. różna siła hamowania osi tylnej (nie odczówalna bo abs działa)

2. ręczny kiszka jak zacągam to prawe koło trzyma lekko al lewe nic prawie i auto się smiesznie krzywi...:/

3. kiepski wygląd

przeciw zmianie:

1. kasa

2. kiepskie wykorzystanie możliwości

U mnie w bębnach są wyjechane są samoregulatory i nie wiem co jeszcze... nie wiem czy kupować bebechy do bębnów czy kupić tarcze...

Z kasą mam co robić więc musze sprawę dobrze przemyśleć