Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
mam problem z moja bunia. mianowicie mam ciagle niedogrzany silnik, wskazowka temperatury nie wychyla sie poza niebieskie pole, pomimo tego nie mam calkowicie ogrzewania w aucie no i moja zmora falujace obroty ale tylko jak temperatura otoczenia zbliza sie do zera albo ponizej i tylko na gazie i nie ma znaczenia czy silnik jest zimny czy rozgrzany. dodam ze jest to 318i 91 rok. za pomoc z gory serdeczne dzieki. pozdrawiam
Opublikowano
może warto spojrzeć na termostat, mógł się skończyć w momencie gdy był otwarty i teraz z dogrzania silnika nici.
Opublikowano
myslicie ze termostat moze tez odpowiadac za ogrzewanie :?:

Termostat na 100% do wymiany.

http://images.spritmonitor.de/353206_2.png

353206.jpg?stamp=1263766861 795500.jpg?stamp=1505496641

Opublikowano

wielkie dzieki za szybka pomoc, jutro go wymienie i zobaczymy jak sie bedzie sprawowal . jeszcze raz wielkie dzieki,

pozdrawiam :)

Opublikowano (edytowane)
ja gdy wymieniałem termostat bo umarł to miałem tak samo że silnika ile bym niegazował nie dało sie zagrzać do 90 stopni-gdy zrobiłem reset komputera (zdjęcie klem z aku, spięcie ich i włączenie zapłonu na 15minut) wszystko błyskawicznie wróciło do normy i pokazuje idealnie temperatury-możesz spróbować Edytowane przez ufo000000
Opublikowano

Przecież to bardziej pewne iż to termostat. ;)

Tylko mnie dziwi, dlaczego szukajka wam tego nie wskazała? :twisted2: :twisted2: