Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam

Jestem tu nowy i z góry przepraszam jeśli taki temat juz jest ALE

ostro szukalem i nie znalazlem odpowiedzi...

Problem wyglada najstepujaco:

Uruchamiaja sie samoczynnie swiatla awaryjne w roznych sytuacjach

nawet podczas jazdy... Standardem jest odpalenie awaryjnych

po otwarciu drzwi (choc nie zawsze!) a dzis nawet podczas jazdy do pracy

gdy wlaczylem wycieraczki odpalily sie awaryjne!? Troszke dziwna

sprawa..... Co najlepsze jak się wlacza to juz same nie chca sie

wylaczyc i trzeba nacisnac przycisk awaryjnych aby je wylaczyc.

Problem wczesniej wystapil raz na jakis czas a teraz staje sie to juz

dosc czesta sytuacja... Czy ktos moze spotkal sie z czyms takim?

Mowa o BMW 524 TD E-34 z 1990 roku.

pozdrawiam serdecznie

mariusz

Opublikowano
Wygląda na to ze problemem jest sam włącznik wiec od niego zaczął bym poszukiwania przyczyny radze go wymienić.. dużo nie stracisz bo kupisz za grosze a wyeliminujesz pierwsza najczęstsza przyczynę
  • 1 rok później...
Opublikowano
widać że temat chyba umarł... troszke go odświeżę bo problem nadal występuje! dodam że to nie przełącznik.

ma ktoś jakieś lepsze pomysły? :)

masz może jakąś centralkę na pilota lub alarm?

http://images33.fotosik.pl/376/633352ed1b63d463.jpg
Opublikowano

Alarmu chyba nie ma... mowie ze chyba bo nigdy sie nie wlaczyl oraz nie bylo zadnych akcji przy zmianie akumulatora, no i nie ma zadnego sygnalu dzwiekowego ani swietlnego. Centralny jest - fabryczny, pilot - fabryczny.

Dodam ze na 99,9% nie jest to wina jakiegos zwarcia czy zamoczenia instalacji.... Trzech elektrykow nie wykrylo ustarki oraz nieautoryzowany serwis BMW rowniez nie dopatrzyl sie zadnych odchylen. Choc moja kochana bunia podczas tej wizyty ani razu nie zrobila tego psikusa - dlatego tez serwis powiedzial ze nie mogl sprecyzowac co to za ustarka :/

Opublikowano

hehee :) czekaj czekaj... juz lece testowac :P A tak powaznie nie mialem pojecia ze cos takiego jest :O

Musze to w koncu zrobic bo oszalec idzie, zwlaszcza w deszcz kiedy to trzeba wycieraczki wlaczyc... :(

Opublikowano

Witam

Kiedyś miałem taką sytuację (pisałem o tym na forum) podczas jazdy pod samochód dostał mi się zwój drutu zbrojeniowego i samoczynnie uruchomiły mi się awaryjne oraz zapaliło się światło oświetlenia wnętrza. Potem w instrukcji wyczytałem, że to działanie Crash control module powoduje takie efekty podczas wypadku zapalają się światła awaryjne oświetlenie wnętrza oraz odblokowywują się drzwi. Może to rzeczywiście ten moduł szwankuje tak jak pisał przedmówca ale nie wiem gdzie on się znajduje i co uruchamia działanie.

Pozdrawiam

Opublikowano
Możesz też mieć nadpęknięty lub nadpalony główny bezpiecznik 80A, który znajduje się w czarnej puszcze przy akumulatorze.Dokładnie takie objawy on powoduje.

Akurat akumulator to on ma pod siedzeniem :)

Opublikowano
Nie rozumiem Twojego stwierdzenia

524td mają akumulatory w kabinie, pod siedzeniem a nie w komorze silnika