Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Mam możliwość kupna BMW E36 316i 1996r, za 7000zł.

Samochód bardzo zadbany, prawie żadnych dodatków- jedynie elektryczne lusterka i szyberdach.

Dziś miałem okazję przejechać się tym samochodem i zauważyłem, że trochę przerywa przy przyspieszaniu.

Mogło być to spowodowane tym, że samochód stał już ponad tydzień nie ruszany, a w dodatku jechałem na gazie, czy raczej coś jest do wymiany ??

Na benzynie nie próbowałem, bo była jej już końcówka.

Kolejną rzeczą jest brak emblematu na masce, albo wgłębienia po nim, czy nawet jakiegokolwiek śladu. Czy to oznacza, że samochód był bity ??

Właściciel twierdził, że żadnych stłuczek nie było, ale zapomniałem go spytać o ten emblemat.

Jak myślicie, czy cena 7000 nie jest trochę za niska jak na ten rocznik ??

Warto sprawdzić bardziej szczegółowo ten samochód ??

Opublikowano

Cena podejrzanie niska jak na ten rok nawet jak na "golasa".

Co do emblematu to po jego wyjęciu powinno byc wgłębienie. Albo jest zaszpachlowane albo może maska jest jakąś podróbą.

Przerywanie może byc spowodowane wieloma względami. Świece, przepływka, sonda, pompka paliwa itd.

Masz jakieś foto auta :?:

Pozdrawiam.

Krzysiek

Było:

E36 318 is coupe 93'

E36 323i sedan 97'

Opublikowano

Jakoś nie przekonuje mnie to auto.

Nigdy nie spotkałem się z sytuacją że całe zderzaki są czarne. Jeśli już to w połowie były pomalowane.

Jeśli naprawdę chcesz kupic ten samochód to musisz podjechac na jakąś stację aby je dokładnie obejrzeli lub z kimś znajomym to się zna bo te zderzaki i klapa są podejrzane.

Ja na Twoim miejscu jeszcze bym dołożył i kupił cos "ciekawszego". Może troszkę starszy rocznik ale z bogatszym wyposażeniem.

Ale twoja decyzja :wink:

Pozdrawiam.

Krzysiek

Było:

E36 318 is coupe 93'

E36 323i sedan 97'

Opublikowano
Jakoś nie przekonuje mnie to auto.

Nigdy nie spotkałem się z sytuacją że całe zderzaki są czarne. Jeśli już to w połowie były pomalowane.

Pierwsze E36 miały zderzaki właśnie pomalowane na kolor siwy - całe :mrgreen:

Co do tego samochodu - moim zdaniem jakiś składak.

Nie wiem kiedy był przeprowadzony lift w E36 ale raczej w 1996roku auto było już odmłodzone - jeśli się mylę - to mnie poprawcie. Tak więc powinno mieć inne zderzaki, inny grill itd...

Auto nie ma prawa przerywać - nawet jak stoi miesiąc. Takie jest moje zdanie.

Pzdr

Opublikowano
Moze byc tak jak pisal kolega wyzej. W pozniejszych rocznikach nie spotkalem E36 bez przynajmniej jeden poduszki, przednie nerki ma przedliftowe a E36 odmlodzono w '96 roku, podobnie zderzaki, te z poczatku serii zdazaly sie byc nielakierowane, pozniej juz zawsze cos lizneli lakierem... No i nie widze kierunkow w przednich blotnikach a jakos z czasem je wprowadzili (napewno do 96 roku). Auto musi byc rocznikowo starsze, napewno nie '96, zdjecie silnika upewniloby mnie w tym przekonaniu bo zapewne pod intrygujaca maska dyszy M40.
Opublikowano
Z tą bumą coś jest nie tak..., na pewno nie jest warta 7 koła. Chciałem coś napisać o niej ale już chyba wszystko zostało napisane o tym samochodzie. Aa, wiem. Samochód może być w kiepskim stanie, jeśli jest Pb na styk, to ciekaw jestem co tam jeszcze jest na styk? :worried:
Opublikowano

za 7 tysi to chodzą e36 z początku produkcji a nie z końca :shock: zreszta przegladasz ogloszenia to sam wiesz :P

zapytaj sie typka czemu taka atrakcyjna cena, tymbardziej ze zarjestreowany :shock:

Prowadziłeś kiedyś BMW? To jest adrenalina, to jak narkotyk - wciąga. Jesteś królem świata i nikt ci nie podskoczy :diabel_faja:

Nowe forum BMW tylko dla serii 3

http://www.3er.pl

warto tam być!!!

Opublikowano

zgodze sie z moimi przedmówcami :D

ja mam autko z '96 roku i już mówiue co jest nie tak z ta na zdjęciach(odnosząc się porównaiem do mojej:

1) jak było wspomniane zderzaki winny być pomalowane (przynajmniej w połowie - górna część)

2) oprócz tego ze powinny być malowane to powienien być zupełnie inny zderzak - patrzecie moja galeria.

3) od '96 roku bodajze wszystkie już miały kierunki w błotnikach

4) nie jestem pewien ale chyba w tym roczniku juz wszystkie miały w standardzie elektryczne przednie szyby - poprawcie mnie

5) w tym roczniku były juz tez lakierowane lusterka

co do wspomnianych nereczek :D zmienione były pod koniec 96 na początku 97 :D ja mam jeszcze te "starze" nereczki :D

to tyle z opini i porównań z mojej strony :D a rada jest taka jak kolegów. daj sobiespokoj z tym autem. Dołóż troszke wiecej kasy i kup cos porządniejszego...zeby nie stało sie tak jak w paradoksalnym powiedzeniu: BedzieszMiałWydatki...

pzdr

Z racji tego, że spadł śnieg, przypominam, że piłowanie GOLFA na ręcznym, to nie DRIFT!!!!

Nie dyskutuj z idiotą , na początku sprowadzi Cię do swojego poziomu a potem pokona doświadczeniem.

http://picasaweb.google.co.uk/kieltj/BMW - moje BMW

Opublikowano
Co do zderzaków to są całe czarne ale one były tylko do 95roku o ile się nie myle póxniej były dwo częściowe,a i zwróć uwagę że zderzak jest goły. To znaczy nie ma żadnego zupełnie żadnego plastiku za niem. Knały do chłodzenia tarcz powinnny być i osłone tego dużego wloty. Nie wspomnie o osłonie pod silnikiem. Byl strzał w przód.
Opublikowano
Mi sie auto nie podoba.Nie ma wogole uroku,wyglada jak star kapec!widzialem noey nabytek znajomego,1993r coupe jak moj,kolor bordo,2litry.Dał chyba 8 czy 9 tys ale katastrofa,jakby malowany w garazu i zwazyl sie lakier!za taka kase to mozna daewo kupic a nie ladne 36...
Opublikowano

Kilka uwag:

- całkowicie szare zderzaki występowały w E36 - choć mało kto brał tak gołe golasy

- maska jest krzywa, w ogóle cały przód, choć zaszpachlowanie znaczka nie świadczy o klepaniu, a bardziej o pseudo-tuningu

- nie wszystkie E36 miały halogeny z przodu, ale to nie znaczy, że takie E36 miały zderzak z otwartymi dziurami na nie

- silnik nie może przerywać od stania przez tydzień - jeżeli teraz coś się dzieje, to znaczy, że tak jest zawsze

- instalacja gazowa w 1.6 świadczy o tym, że właściciel raczej mocno oszczędzał na samochodzie

- lift był w 97 (albo pod koniec 96) więc kierunki i grill są ok

Nie wiem, czy to kwestia brudu, ale auto robi bardzo kiepskie wrażenie - lampy są tak zniszczone jakby miały najmniej 20 lat. Gdyby silnik był w dobrym stanie, to może - ale z opisu wynika, że tak raczej nie jest.

Opublikowano
- lift był w 97 (albo pod koniec 96) więc kierunki i grill są ok

Mylisz sie kolego, moze grill rzeczywiscie jest okej w 96 roku ale kierunki w blotniku powinny byc napewno, do tego zderzak sprzed liftu w 96 roku to pomylka. Obejrzyj dowod rejestracyjny.... napewno to skaldak. Za 7 tysi ladne e36 z gazem? Niemozliwe.

Do tego brak zaglowkow na tylnej kanapie, szyber jakos dziwnie domkniety. Ze zdjec wyglada na taka za ktora nie zaplacilbym 5tysi.

Do autora. Chetnie Ci oddam swoje 1.6, 92rok produkcji ale w idealnym stanie z czterema kluczykami, idealnym wnetrzem i motorem ktory wogole nie lyka oleju i nie ma prawa przerywac. Jednak ja za bezcen nie oddam. Mysle ze ponizej 9tysi nie mielibysmy o czym rozmawiac. Fotki chetnie wysle na maila.