Skocz do zawartości

olej shell

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
ja na swom silniku m43 mam obecnie zalany olej shella 10w50 i jest ok a bociana slychac przy temperaturze ponizej 0 ale tak max do 2s i dzis dopiero go wymienilem na ten sam shell 10w50 na nim przy rurznej jezdzie przejechalem 12000 tys km jak juz sie zaswiecila kontrolka i napis ja go polecam jest ok ale ja go u nas w sklepach nie widzialem ja go kupilem we francji pozdrawiam :cool2:
jedynakk
Opublikowano
ja na swom silniku m43 mam obecnie zalany olej shella 10w50 i jest ok a bociana slychac przy temperaturze ponizej 0 ale tak max do 2s i dzis dopiero go wymienilem na ten sam shell 10w50 na nim przy rurznej jezdzie przejechalem 12000 tys km jak juz sie zaswiecila kontrolka i napis ja go polecam jest ok ale ja go u nas w sklepach nie widzialem ja go kupilem we francji pozdrawiam :cool2:

o ile sie orientuje najlepsze olej do bmw to castrol ,mobil,elf

Opublikowano
o ile sie orientuje najlepsze olej do bmw to castrol ,mobil,elf

Delikatnie się nie zgodzę. ;) Na naszym rynku to jeden karabin - czort go wie, czy to wszystko nie ma jednej wspólnej rozlewni?? :worried: Po przejściach z prawdopodobnie podrobionym olejem (mobilem) boję się kupować jakikolwiek popularny olej. :duh: To taka moja prywatna teoria spisku.

Do marek podanych przez Brando5 dodam Twego shell-a, motula, valvoline i ostatnio znowu polubiłem quakera :mrgreen: :norty:

Opublikowano
  • Autor
ja mysle ze to dobry olej ma niezle parametry a to w olejach jest najwaznejsze Mysle ze prawie kazdy olej sie nadaje jesli jest o odpowiednich parametrach :wink: a reszta zalezy od jakosci silnika
jedynakk
Opublikowano
Z Polskiego rynku tylko Valvoline.
Opublikowano
Tak sie zklada ze wlasnie dzisiaj rowniez wymienialem olej i to Shell Helix Plus 10W-40 (niema 10W-50)I musze z doswiadczenia dodac ze od 4 lat jezdze na tym oleju i to nie tylko BMW .Wczesniej mialem cos tam cos ,ale od 2 lat mam BMW miala wtedy 121tkm a teraz 192tkm i tylko shell 10-40.dobrze sie zprawoje.Polecam .A dodam ze nie wymieniam sam (nieoplacalne a poza tym gdzie) w serwisie z filtrem i uszczelka + olej koszt 29,90 euro a ciekaw jestem ceny w polsce?
Opublikowano
  • Autor
jak nie ma jak jest olej 10w50 jak nie wiezysz to podaj mi emaila to ci przesle fotke
jedynakk
Opublikowano
jak nie ma jak jest olej 10w50 jak nie wiezysz to podaj mi emaila to ci przesle fotke

Sa masz racjie ale stosowane do silnikow wysokoobrotowych np.motocykli

i niewiem jak sie to ma z autami a pozatym jest drogi

Opublikowano
Tak sie zklada ze wlasnie dzisiaj rowniez wymienialem olej i to Shell Helix Plus 10W-40 (niema 10W-50)I musze z doswiadczenia dodac ze od 4 lat jezdze na tym oleju i to nie tylko BMW .Wczesniej mialem cos tam cos ,ale od 2 lat mam BMW miala wtedy 121tkm a teraz 192tkm i tylko shell 10-40.dobrze sie zprawoje.Polecam .A dodam ze nie wymieniam sam (nieoplacalne a poza tym gdzie) w serwisie z filtrem i uszczelka + olej koszt 29,90 euro a ciekaw jestem ceny w polsce?

...przepraszam ale cenę czego ty podajesz bo z tego co napisaleś to nic nie wynika.w Polsce w ASO taka wymiana np. w moim aucie z ich olejem około 800pln.także nie jest wesoło.

Opublikowano

...przepraszam ale cenę czego ty podajesz bo z tego co napisaleś to nic nie wynika.w Polsce w ASO taka wymiana np. w moim aucie z ich olejem około 800pln.także nie jest wesoło.

Mysle ze az tak drogo w polsce to niema a cena jest aktualna jesli niewiezysz to moge poslac zdjecia ostatniego rachunku

Opublikowano
800zł to wymiana wszytskich płynów w aucie moze kosztować wraz z filtrami. A nie samego oleju.
Opublikowano

...faktycznie aż zadzwonilem sprawdzić.800PLN zaplacę za wymianę oleju w skrzyni biegów - automacie.

sorki nie wiem jakim cudem się kopnelem.

pzdr. :cool2:

Opublikowano
  • Autor
ja za olej ten zaplacilem 28 euro i to nie jest do motocykli tylko do samochodow kupowalem takze filtry za 3,6 euro-filtr oleju i za ok 7 euro filtr powietrza sa to czesci ktore ida na pierwszy montaz zakup byl w auto leklerku
jedynakk