Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
ja na swom silniku m43 mam obecnie zalany olej shella 10w50 i jest ok a bociana slychac przy temperaturze ponizej 0 ale tak max do 2s i dzis dopiero go wymienilem na ten sam shell 10w50 na nim przy rurznej jezdzie przejechalem 12000 tys km jak juz sie zaswiecila kontrolka i napis ja go polecam jest ok ale ja go u nas w sklepach nie widzialem ja go kupilem we francji pozdrawiam :cool2:
jedynakk
Opublikowano
ja na swom silniku m43 mam obecnie zalany olej shella 10w50 i jest ok a bociana slychac przy temperaturze ponizej 0 ale tak max do 2s i dzis dopiero go wymienilem na ten sam shell 10w50 na nim przy rurznej jezdzie przejechalem 12000 tys km jak juz sie zaswiecila kontrolka i napis ja go polecam jest ok ale ja go u nas w sklepach nie widzialem ja go kupilem we francji pozdrawiam :cool2:

o ile sie orientuje najlepsze olej do bmw to castrol ,mobil,elf

Opublikowano
o ile sie orientuje najlepsze olej do bmw to castrol ,mobil,elf

Delikatnie się nie zgodzę. ;) Na naszym rynku to jeden karabin - czort go wie, czy to wszystko nie ma jednej wspólnej rozlewni?? :worried: Po przejściach z prawdopodobnie podrobionym olejem (mobilem) boję się kupować jakikolwiek popularny olej. :duh: To taka moja prywatna teoria spisku.

Do marek podanych przez Brando5 dodam Twego shell-a, motula, valvoline i ostatnio znowu polubiłem quakera :mrgreen: :norty:

Opublikowano
ja mysle ze to dobry olej ma niezle parametry a to w olejach jest najwaznejsze Mysle ze prawie kazdy olej sie nadaje jesli jest o odpowiednich parametrach :wink: a reszta zalezy od jakosci silnika
jedynakk
Opublikowano
Tak sie zklada ze wlasnie dzisiaj rowniez wymienialem olej i to Shell Helix Plus 10W-40 (niema 10W-50)I musze z doswiadczenia dodac ze od 4 lat jezdze na tym oleju i to nie tylko BMW .Wczesniej mialem cos tam cos ,ale od 2 lat mam BMW miala wtedy 121tkm a teraz 192tkm i tylko shell 10-40.dobrze sie zprawoje.Polecam .A dodam ze nie wymieniam sam (nieoplacalne a poza tym gdzie) w serwisie z filtrem i uszczelka + olej koszt 29,90 euro a ciekaw jestem ceny w polsce?
Opublikowano
Tak sie zklada ze wlasnie dzisiaj rowniez wymienialem olej i to Shell Helix Plus 10W-40 (niema 10W-50)I musze z doswiadczenia dodac ze od 4 lat jezdze na tym oleju i to nie tylko BMW .Wczesniej mialem cos tam cos ,ale od 2 lat mam BMW miala wtedy 121tkm a teraz 192tkm i tylko shell 10-40.dobrze sie zprawoje.Polecam .A dodam ze nie wymieniam sam (nieoplacalne a poza tym gdzie) w serwisie z filtrem i uszczelka + olej koszt 29,90 euro a ciekaw jestem ceny w polsce?

...przepraszam ale cenę czego ty podajesz bo z tego co napisaleś to nic nie wynika.w Polsce w ASO taka wymiana np. w moim aucie z ich olejem około 800pln.także nie jest wesoło.

Opublikowano

...przepraszam ale cenę czego ty podajesz bo z tego co napisaleś to nic nie wynika.w Polsce w ASO taka wymiana np. w moim aucie z ich olejem około 800pln.także nie jest wesoło.

Mysle ze az tak drogo w polsce to niema a cena jest aktualna jesli niewiezysz to moge poslac zdjecia ostatniego rachunku

Opublikowano

...faktycznie aż zadzwonilem sprawdzić.800PLN zaplacę za wymianę oleju w skrzyni biegów - automacie.

sorki nie wiem jakim cudem się kopnelem.

pzdr. :cool2:

Opublikowano
ja za olej ten zaplacilem 28 euro i to nie jest do motocykli tylko do samochodow kupowalem takze filtry za 3,6 euro-filtr oleju i za ok 7 euro filtr powietrza sa to czesci ktore ida na pierwszy montaz zakup byl w auto leklerku
jedynakk