Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć

1.Jeśli temat jest źle umiejscowiony proszę o przeniesienie.

2. Szukałem informacji poprzez "serach" ale nic konkretnego nie znalazłem. :)

Panowie mam mały ale strasznie mnie denerwujący problem. Muszę zmienić a aucie opony a przy okazji chciałem oddać do renowacji felgi. Tak naprawde nie są zniszczone ale czemu nie mają wyglądać jak nowe. Problem jest w tym że wszędzie gdzie dzwonie odsyłają mnie na drzewo!! Nikt nie chce sie podjąć. Falga fakt napewno nie jest najprostrza w renowacji gdyż jest to 17` skręcany BBS z polerownym rantem ( w zasadzie wystarczyło by zeszlifować otarcia od krawężników na rantach ). Znacie może jakąś manufakturę która sie tego podejmie?? Swoją drogą to fachowców mamy świetnych. Pod szyldem renowacja felg kryje sie usługa równie atrakcyjna co malowanie kół do taczki. Jak już trzeba zrobić coś wiecej niż tylko pomalować to odrazu jest problem

Proszę o wszelkie Wasze sugestie

Pozdrawiam

Opublikowano

Hmm... nie lepiej oddać je do piaskowania? A potem dać je do dobrego lakiernika (takie od aut nie od felg) i niech coś z tym zrobi?

BTW. z tego co wiem polerowane aluminium też jest chyba malowane... tylko bezbarwnym lub czymś w kolorze aluminium inaczej by się utleniło i wyglądało bardzo źle (jak np barierka przy drodze to też chyba alu :) ).

Pozdrawiam

Opublikowano
Hmm... nie lepiej oddać je do piaskowania? A potem dać je do dobrego lakiernika (takie od aut nie od felg) i niech coś z tym zrobi?

BTW. z tego co wiem polerowane aluminium też jest chyba malowane... tylko bezbarwnym lub czymś w kolorze aluminium inaczej by się utleniło i wyglądało bardzo źle (jak np barierka przy drodze to też chyba alu :) ).

Pozdrawiam

Problem w tym że jest to felga skęcana i tylko środek jest malowany lakierem a reszta jest polerowana w związku z czym jest problem z malowaniem, poza tym malowanie jest idealne tylko na rantach są ryski, wiec chyba bez sesu je piaskować. Kolejna sprawa to to że one mają takie duże delke które są idealnie pod kolor. Po pomalowaniu felgi będzie róznica i będzie wyglądało jak w drezynie :-)