Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
tak jak w temacie. wczoraj przyspieszajac dosc mocno zapalila sie kontrolka ASC i juz nie zgasla, przejechalem pare kilometrow stanalem i poszeldem do skelpu jak wrocilem i pojechalem dalej juz sie nei swiecila i bylo ok, poczym dzis rano widze ze znow sie swieci? dodam ze abs dziala a sysyem ASC nie poniewaz boksuje kolami bez problemu a przycisk nie dziala - tzn nie da sie włączyc systaemu dodam ze do tej pory wszystko gralo i dzialalo jaki moze byc powod prosze o pomoc? nie sadze by byl to sterownik bo abs nadal dziala moze jakas linka nie wiem moze cos spadlo sie odlaczylo....?
:))))))))
Opublikowano

Witam!!

Najlepiej zanim cokolwiek bedziesz sie doszukiwal to sprawdz w service na komputerze jakie bledy wykaze.

Mialem podobny objaw i okazalo sie ze sensor kata wychylenia kierownicy padl, (zaznaczam ze posiadam DSC). Niestety troche bolesna sprawa bo kosztowalo mnie to dokladnie 296€. Istnieje tez mozliwosc ze sie kabelek odlamal i robi zwarcie, bo po wymianie blad wystepowal ciagle i nie mozna bylo go skasowac. Teraz mam jakies dziwne przeczucie ze to nie ten sensor byl powodem wylaczenia systemu tylko ten kabelek ale w service zapewniali mnie ze ten sensor byl mierzony i rzeczywiscie byl juz do niczego, wiec pozostalo mi tylko zawierzyc diagnozie fachowcow. Dla mnie jest w tej chwili najwazniejsze ze system DSC znowu dziala i czuje sie pewniej w krytycznych sytuacjach za kolkiem

Pozdrawiam

Opublikowano

:search: :search: :search: :search: :search: :search: :search: :search:

Poczytaj a odpowiedź sama Ci sie nasunie. A i myślę, że o 7 rano wszyscy siedzą i czekają aż im zadasz jakieś pytanie ale akurat dziś wszyscy sie spóźnili aczkolwiek 12 minut to zbyt dużo czasu :mad2: