Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Otóż mam, mały problemik, czasami jak jade na obrotach 2 tys, czy ruszam na 1 biegu,, to zaczyna mi mulić auto, jest tak przez chwilke, a potem jedzie jak powinien. Wydaje mi sie że nie dostaje paliwa, nie mam czasu narazie wykręcac pompki, dlatego pytam.
Opublikowano

jutro rozbiore, i zobacze, może jakiś syf był w baku,

- gdzie jest filtr paliwa

- gdzie są cewki

:duh:

naprawde nie wiem, bo nie rozbierałem nigdy :mad2:

Opublikowano
filtr jest po podłaga dokładnie pod siedzeniem pasazera tylko ze od spodu kup wd 40 bo na 100 sruby bedzie ciezko odkrecic. a cewki sa pod pokrywa palstikowa gdzie jest napis BMW musisz wypiac wtyki i wez kluczyk chyba 8 jeslimaja przebicie do nie jest za dobrze wez wieczorek rozpylacz z woda i prysnij na nie jak zaiskrzy do [BAD] chyba ze nia masz gazu to ok nie powinno byc problemu i sprwadz zaraz swiece

Czerwna bo??...bo szybsza xD

http://www.ctr.pl www.kamery.pl

Opublikowano

no więc tak

- sprawdziłem świece, są nowe, iwszystko z nimi ok

- filtr powietrza wygląda jakby sie palił kiedyś, jest przysmalony :?

- obudowa filtra jest peknięta,

:?

Opublikowano

Hejka!! :P

co do filtra powietrza - moze byc po prostu zabrudzony...wymien go i po klopocie:) to nie jest spory wydatek - jakies 20PLN i 5 min pracy :mrgreen: co do obudowy - proponuje zastanowic sie nad jej wymiana :lol: natomiast objawy jakie opisales towarzyszyly mojej Betce do momentu wymiany wlasnie filtru paliwa:) ktory jest przy prawym, tylnym kole :P moze wyrazam sie tutaj niezbyt fachowo,ale jak zajrzysz pod podwozie to sam go znajdziesz:) taki "walec"zamocowany jedna opaska do nadkola:)dochodzi do niego przewod z paliwem i taki sam od niego wychodzi dalej:)heheh... :lol: jesli chcesz sam sie tym pobawic radze zaopatrzyc sie w jakies zaciski,zeby Ci za duzo paliwka nie ucieklo i powietrze nie dostalo sie do przewodow :P poza tym,jak juz jeden z Kolegow pisal - WD40 to podstawa do zabawy:) i ew.2 opaski metalowe,bo mozesz "miec potrzebe" ich wymiany :mrgreen: hehe...a tak generalnie ten filterek nalezy zmieniac co jakies 90 000km :lol:

niemożliwe NIE istnieje!!:P

BMW - i wszystko jasne...:D