Skocz do zawartości

Czy to objaw padającej pompki paliwa ?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Otóż mam, mały problemik, czasami jak jade na obrotach 2 tys, czy ruszam na 1 biegu,, to zaczyna mi mulić auto, jest tak przez chwilke, a potem jedzie jak powinien. Wydaje mi sie że nie dostaje paliwa, nie mam czasu narazie wykręcac pompki, dlatego pytam.
Opublikowano
Tak może pompa nie trzyma cisnienia ale moze byc to przeplywka cewka....

Czerwna bo??...bo szybsza xD

http://www.ctr.pl www.kamery.pl

Opublikowano
  • Autor

jutro rozbiore, i zobacze, może jakiś syf był w baku,

- gdzie jest filtr paliwa

- gdzie są cewki

:duh:

naprawde nie wiem, bo nie rozbierałem nigdy :mad2:

Opublikowano
filtr jest po podłaga dokładnie pod siedzeniem pasazera tylko ze od spodu kup wd 40 bo na 100 sruby bedzie ciezko odkrecic. a cewki sa pod pokrywa palstikowa gdzie jest napis BMW musisz wypiac wtyki i wez kluczyk chyba 8 jeslimaja przebicie do nie jest za dobrze wez wieczorek rozpylacz z woda i prysnij na nie jak zaiskrzy do [BAD] chyba ze nia masz gazu to ok nie powinno byc problemu i sprwadz zaraz swiece

Opublikowano
  • Autor
wielkie dzięki , jutro wszystko posprawdzam, a i mam filtr powietrza do wymiany, może to przez to ? :?
Opublikowano
tez jesli jest za spchany ostro moze nie lapie pow i głupieje przeplywka

Opublikowano
  • Autor

no więc tak

- sprawdziłem świece, są nowe, iwszystko z nimi ok

- filtr powietrza wygląda jakby sie palił kiedyś, jest przysmalony :?

- obudowa filtra jest peknięta,

:?

Opublikowano

Hejka!! :P

co do filtra powietrza - moze byc po prostu zabrudzony...wymien go i po klopocie:) to nie jest spory wydatek - jakies 20PLN i 5 min pracy :mrgreen: co do obudowy - proponuje zastanowic sie nad jej wymiana :lol: natomiast objawy jakie opisales towarzyszyly mojej Betce do momentu wymiany wlasnie filtru paliwa:) ktory jest przy prawym, tylnym kole :P moze wyrazam sie tutaj niezbyt fachowo,ale jak zajrzysz pod podwozie to sam go znajdziesz:) taki "walec"zamocowany jedna opaska do nadkola:)dochodzi do niego przewod z paliwem i taki sam od niego wychodzi dalej:)heheh... :lol: jesli chcesz sam sie tym pobawic radze zaopatrzyc sie w jakies zaciski,zeby Ci za duzo paliwka nie ucieklo i powietrze nie dostalo sie do przewodow :P poza tym,jak juz jeden z Kolegow pisal - WD40 to podstawa do zabawy:) i ew.2 opaski metalowe,bo mozesz "miec potrzebe" ich wymiany :mrgreen: hehe...a tak generalnie ten filterek nalezy zmieniac co jakies 90 000km :lol:

niemożliwe NIE istnieje!!:P

BMW - i wszystko jasne...:D