Skocz do zawartości

Filtr kabinowy, paliwa, oleju powietrza-pomóżcie!!!

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Szukałem dużo na forum, ale nigdzie nie ma jednoznacznej odpowiedzi, czy filtr kabinowy, klimatyzacji, mikrofiltr, przeciwpyłkowy to to samo?

A może to są inne filtry i montuje się je np. kabinowy z lewej strony, a przeciwpyłkowy z prawej albo inne kombinacje-jak to jest dokładnie?

Do tego gdzie jest filtr powietrza?

Może te pytania wydają się prozaiczne, ale na prawdę mam problem i proszę o pomoc.

Opublikowano
u mnie w dwoch rogach lewym i prawym pod szyba to sa dwa kabinowe, filtr powietrza dlugi i zanajduje sie pod maskownica na siliku(no troche z boku). klimy nie mialem to niewiem
PRANIE TAPICEREK SAMOCHODOWYCH 0 504 256 487
Opublikowano

Filtr klimatyzacji/przeciwpylkowy czy kabinowy to rozne okreslenia tego samego filtra.

W e39 sa dwa zamontowane w takich czarnych obudowach po lewej i prawej stronie pod szyba. Dokladnie miedzy szyba a kielichami McPerson-a

Opublikowano

ok. ale gdzie ten osuszacz się montuje?

ja myślę, że kabinowy i klimatyzacji to to samo, na stronie foty jak się wejdzie w filtry to jest kabinowy, nie ma klimatyzacji,a jak się wejdzie w klimatyzację i tam kliknie filtr to otwiera się dokładnie ten kabinowy-więc wychodzi na to, że to samo.

Jak macie inne informacje to dajcie znać.