Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam, czy jest jakiś łatwy sposób aby podgłośnić wydech? Oczywiście z zachowaniem prawidłowej pracy silnika. Mam seryjny wydech i jest b. cichy, chciałbym go troche podgłośnić, ale bez przesady, jest na to jakiś sposób?

ja mialem szczescie bo rozsypaly sie bebechy w srodku a z zewnatrz calkiem zdrowy ale zato jaki piekny dzwiek poprostu oryginal sasiad do dzis niemoze tego zrozumiec jak moglem go wymienic na nowy cichy (powaga podobalu mu sie)teraz tez zaluje

Opublikowano
ponoc, najlepiej wywalic bebechy ze srodka, zaspawac i powinno ladnie brzmiec, szczerze mowiac to nie wiem jak to brzmi ale za miesiac bede sprawdzal :)

Bardzo Mądry Wybór :)

-OO=[][]=OO-

Nie sztuka zabić muche przednią szybą :)

Sztuka zrobić to boczną :D

Opublikowano
ponoc, najlepiej wywalic bebechy ze srodka, zaspawac i powinno ladnie brzmiec, szczerze mowiac to nie wiem jak to brzmi ale za miesiac bede sprawdzal :)

To podchodzi moim zdaniem pod kategorie WIEŚ TUNNING

Najpierw cie słychac, potem widac. Moim zdaniem typowe pod wiejskimi dyskotekami :duh:

Pzdr

Opublikowano

a moze poprostu chodzi zeby MaRio-sKaTe slyszal dzwiek wlasnego samochodu a nie w stylu slychac a nie widac... WIem ze na tym forum preferuje org albo seria no ale zawsze cos mozna zmienic dla wlasnej satysfakcji...

neony czy jakies blyskotki swiecace to mi sie wydaje na AGRO lub jakies kosmiczne spoilery... ale koledze chodzi o podglosnienie tlumnika i moge sie zalozyc ze nie chodzi mu o ryczenie takie zeby nawet muzyki nie slyszal...

B M W
Opublikowano
a moze poprostu chodzi zeby MaRio-sKaTe slyszal dzwiek wlasnego samochodu a nie w stylu slychac a nie widac... WIem ze na tym forum preferuje org albo seria no ale zawsze cos mozna zmienic dla wlasnej satysfakcji...

neony czy jakies blyskotki swiecace to mi sie wydaje na AGRO lub jakies kosmiczne spoilery... ale koledze chodzi o podglosnienie tlumnika i moge sie zalozyc ze nie chodzi mu o ryczenie takie zeby nawet muzyki nie slyszal...

Ja odnosiłem się do wypowiedzi kolegi, który napisał cytuje " WYWALIĆ BEBECHY ZE ŚRODKA" - i to całkowicie podchodzi pod AGRO TUNNING.

Także nie zawsze musi byc to seria ale przynajmniej jakiś oryginalny zamiennik a nie własnoróbka spawana w stodole na kowadle :duh:

Jeśli chce miec fajny dźwięk a przy tym nie chce rycze pod dyskotekami nich zakupi sobie sportowy wydech o stonowanym brzmieniu a nie wycina wszystko ze środka :nienie:

Opublikowano
dziabnij gwozdziem podobno fajny efekt!!!!! :mad2:
POSZUKAJ ZANIM ZAPYTASZ, NIBY NIC A TAK WIELE!!!!!!!!!!!
Opublikowano

ja powiem CI jeszcze to co mnie spotkalo. W Escorcie wstawilismy wlasmnie pusty koncowy tlumnik od golfa 3. i wycielismy srodkowy ,chodzilo to jak WRC,wspawalismy spowrotem srodkowy katalizator bo bylo za glosno, a tlumnik od golfa zostal i moim zdaniem ma bardzo ladny dzwiek, z lekkim brzmieniem takiego warczenia...

i nie jest to cos ze slychac a nie widac i nawet na wyzszych obrotach nie jest to tak jak slychac jakies inne auto z ulterem czy cos...a porownanie mialem, wiec stad takie moje wnioski

B M W
Opublikowano
Ja kiedys w e30 zgubilem ostania rurke od wydechu,przerdzewiala poprostu.Ladnie brzmialo,basowo,ale na dluzsza mete bylo to nie do przyjecia!mozesz zmienic na wieksza srednice wylot z koncowego wydechu,napewno bedzie glosniej ale czy ladniej?nie wiem czy jest sens....Ja wole cisze
Opublikowano

MaRio-sKaTe:

Jak chcesz mieć przyjemny dziwiek to kup dedykowany do twojego silnika wydech końcowy remusa albo supersprinta :) ale nie kupuj jakiegos uniwersalnego szajsu za 200zł, bo bedzie buczeć jak chooljera :nienie:

Opublikowano
MG_BMW napisał:

ponoc, najlepiej wywalic bebechy ze srodka, zaspawac i powinno ladnie brzmiec, szczerze mowiac to nie wiem jak to brzmi ale za miesiac bede sprawdzal

To podchodzi moim zdaniem pod kategorie WIEŚ TUNNING

Najpierw cie słychac, potem widac. Moim zdaniem typowe pod wiejskimi dyskotekami

Pzdr

powiem ci ze kumpel ma tak zrobione w e30 2.5 i nie jest taki glosny jak myslisz, a tak pozatym kazdy inaczej formuluje wies tuning...

a skad wiesz ze akurat tak glosno bedzie, moze miales tak u siebie :P :)

Mi np. nie podobaja sie przyciemniane lampy z tylu, wole org. M-technic i nie nazywam tego odrazu W-T. Bo niechcem obrazac innych.

Bardzo Mądry Wybór :)

-OO=[][]=OO-

Nie sztuka zabić muche przednią szybą :)

Sztuka zrobić to boczną :D

Opublikowano
Co do tych uniwersalnych za 200zł to święta racja. Jakiś rok temu odpadł mi końcowy ładnie i delikatnie brzmiący tłumik. Postanowiłem kupić sobie na giełdzie jakiś właśnie uniwersalny, niklowany, który mi po roku nie zgnije i fakt faktem, kupiłem chama (bo inaczej się go nazwać nie da :P) za 300zł, że gnić nie zgnije przez najbliższe 5 lat, ale dźwięk jest okropny, buczy jak cholera i by mieć święty spokój i niezbyt duży ból głowy po przejażdżce nie spuszczam go z 4000 obrotów, bo wtedy dźwięk jest do wytrzymania. Pomiędzy 1500 a 2500 podczas przyspieszania odgłos przypomina przelatujący rosyjski bombowiec. Tęsknię za ciszą i wiem że nigdy więcej takich zakupów :nienie:
POLSKA TO JEDYNY KRAJ W KTÓRYM PREZYDENT MA SWOJĄ KOPIĘ ZAPASOWĄ
Opublikowano
jeszcze dosc dobra marka jest Sebring... U nas zadziej troszke spotykany. Jezdzilem dlugo alfa 155 kuzyna w 1.8 i wlasnie miala fajnego sebringa...na wolnych obrotach tak do 3000 cicho z basikiem a wyzej juz :twisted:
B M W