Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
witam, szukam cabrio e36 i mam klika pytan np. jak jest ze szczelnoscia dachu podczas deszczu a zwlaszcza jak jest zima z lodem i sniegiem. auto ma zamiar stac calu rok pod chmurka, niby normalne ze to wszystko zalezy od stanu dachu i czy to jest szmata czy hardtop. jak mechanizmy streujace sie zachowuja?
PRANIE TAPICEREK SAMOCHODOWYCH 0 504 256 487
Opublikowano

Czesc,

Zima nie zaleca sie otwierania dachu, tzn pozniej 10 stopni bo tylnia szyba moze peknac wiec pytania o mechanizm odpada bo zima poprostu tego mechanizmu nie uzywa.

Szczelnosc dachu zalezy od stanu uszczelek a to najlepiej przed kupnem sprawdzic na myjni cisnieniowej. Ja mam 10 letnie auto i jedynie na styku szyby bocznej i przedniej, na gorze lekko mi kapie jak jest duza ulewa.

Sa specjalne preparaty do konserwacji dachu i w taki sposob mozna przygotowac dach do zimy.

Opublikowano
jeśli ma auto zimować na dworze to zdecydowanie odradzam cabrio
  • 5 miesięcy temu...
Opublikowano
pytasz jak się zachowuje auto które kiedyś miałeś i to o takie rzeczy powinieneś dobrze wiedzieć a cabrio w zimie to raczej do garażu proponuje wynajmować przynajmniej na zimę

W związku ze złym stanem zdrowia nie prowadze już napraw BMW !!!!

A i od forum zacząłem leczenie :D

Opublikowano

Kolego misiek e39. Wejdź na http://www.cabrio-club.pl/index.htm i tam napewno znajdziesz odpowiedź na twoje pytanie oraz dużo innych informacji na temat bezdaszników :lol:

pozdrowienia

UWAGA!Brak dachu!

"Nie ma na świecie przyjaźni, która trwa wiecznie. Jedynym wyjątkiem jest ta, którą obdarza nas pies." /Konrad Lorenz/