Skocz do zawartości

Problem z poziomem paliwa 525TDS- PYTANIE DO ZNAWCOW TEMATU

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Wskaznik paliwa pokazuje 15litrów, a auto staje z braku paliwa.Moje pytane: na podstawie czego komputer pokladowy oblicza ile jeszcze zostalo kilometrow do przejechania, na podstawie pływaka znajdyjacego sie w baku, czy na podstawie jakiegos czujnika???
Opublikowano

Kolego, sprawdź pływak w baku, może się zawiesza albo jego przewody pospadały lub są dziurawe.

Względnie jak masz mało paliwa to zapchany jest smok w baku, choć to raczej mało prawdopodobne.

U mnie czasem pokazuje 20 litrów i świeci się rezerwa, czasem pokazuje głębokie 0 choć w baku jest ponad 60 litrów. Dzieje się to bardzo rzadko więc tego nie ruszam i staram się jeździć na kilometrach.

Opublikowano

masz popsuta pompkę paliwa w baku

żeby sprawdzić czy działa odepnij przewód paliwowy pod maską, podstaw jakiś słoik, czy inny pojemnik i przekręć kluczyk w stacyjce, powinna lecieć ropka

dość częsty problem, zwłaszcza jeżeli jeździsz z małą ilością paliwa

Opublikowano
Licznik prawdopodobnie dobrze pokazuje, tylko pompa nie wybiera paliwa do konca. Na 99% nie jest to problem z pompa tylko z uszczelnieniem wezy paliwowych (ale tych w zbiorniku).
Opublikowano
masz popsuta pompkę paliwa w baku

żeby sprawdzić czy działa odepnij przewód paliwowy pod maską, podstaw jakiś słoik, czy inny pojemnik i przekręć kluczyk w stacyjce, powinna lecieć ropka

dość częsty problem, zwłaszcza jeżeli jeździsz z małą ilością paliwa

Zgadzam sie z kolegą. Bardzo częsty objaw w TDS. Występują wówczas problemy z rozruchem przy niskim stanie paliwa auto potrafi wachać obrotami (silnik sie zapowietrza). pozdrawiam

Opublikowano

Ja miałem podobny przypadek w moim tds-ie. pokazywał mi że mam 20 litrów w zbiorniku a on zgasł. no więc jade do gościa po nową pompke

(znaczy używaną) on mi wywala moją niby uszkodzoną a tam na smoku centymetr syfu przyklejonego :mad2: . i teraz mam 2 pompki ,ale najlepsze jest to że nadal mi paliwomierz na 20litrach sie zatrzymuje tylko że teraz auto nie gaśnie :twisted2: . ale to pewno takie cuś w tych starych betkach bo u kuzyna w e32 750 to samo sie dzieje :D