Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Zarejestrowani
Opublikowano
Ogolnie ja jestem za! Blaupunkt jest znany z dobrej jakosci sprzetu, tylko bardziej bym sie martwil gdzie ladnie podadzic skrzynke zeby bagaznika nie zabieralo ;)

b4c4c1867b858a60.jpg.30a4296d964cadcc5bbee45deeb1292d.jpg

OFICJALNY ZEWNĘTRZNY PARTNER BMW AG

Chiptuning Programowanie Carplay Kodowanie Diagnostyka BMW AOS

Tel. +48-790-465-462

https://www.facebook.com/Codemybimmer

https://www.instagram.com/codemybimmer

Opublikowano
Blaupunkt jest znany z dobrej jakosci sprzetu,

Ciekawe historie opowiadasz, poszukaj zestawów JBL`a albo Lanzar MAX 12

Opublikowano
właśnie myślałem nad JBL ale cena troszkę za duża jak dla mnie w tej chwili... masz rację że to temu nie równe ale wole to niż jakiś no name. Ale zadam teraz wam pytanie odnośnie tego zestawu Blaupunkt: będzie coś słychać w środku bo z tego co słyszałem opinie to E46 ma bardzo wytłumiony bagażnik. to jak myślicie da rade?
Opublikowano
Ja mam JBL seria Power 1222 do ktorego napedzam JBL GTO 600.1 . Przednia scene zbudowana jest z zestawu JBL seri Power 6550 C oraz wzamcniacza JBL GTO 75.4 do tego kondensator DIETZ 1 F i radyjko PIONEER DEH - 7900 UB i powiem krótko jest rozpier .... ( masakra ). OKablowanie Dietz . Na poczatku miałem problem z przedostawaniem sie basu do srodka samochodu ale sie z tym uporałem . Obecnie wzbogacam moje CarAudio o CarPc.
Opublikowano

mario.ch79 co masz na myśli mówiąc masakra? jest dobrze czy jest źle? A jak sie uporałeś z przedostawaniem sie basu? tzn. że tym sprzętem nic nie zdziałam?

:hand: :nienie: :naughty: Odpuść sobie ten zestaw Balupunkta

tzn.?? możesz rozwinąć swoją wypowiedź?? Bardzo dziękuje na dotychczasowe wypowiedzi, czekam na kolejne :wink:

Opublikowano

Masakra to znaczy jest tak jak chcialem gra cudownie :D

Moje rozwiazanie polegalo na usunieciu blachy za siedzenieami ,nie calej oczywiscie tylko tak jak ma to coupe. Jezeli chodzi o sprzet ? Kazdy oczekuje czegos innego czasami tez chodzi o finanse . Wiem jedno warto napewno zainwestowac. Blaupunkt jak dlamnie na NIE

Opublikowano

to dobrze że ci się udało osiągnąć zadowalający ciebie efekt, gratuluję :clap:

właśnie chodzi u mnie o kwestię finansową :cry: jak bym miał wystarczającą ilość gotówki to bym wiedział co za to kupić... Właśnie mi zależy na basie którego brakuje w e46. Mam ja najprostszą instalację audio jakie były. Mam zmienione radio na KENWOOD KDC-6021G. Fajnie w miarę to gra ale jak sie podkręci to głośniki te z basem sobie nie radzą... Nie chce za bardzo ingerować w takie żeczy jak wycinanie w drzwiach otworów żeby zrobić komorę głośnikową i takie tam. Zależy mi nad uzupełnieniem pasma o niskie częstotliwości. :wink: Aha mam jeszcze prośbę mógłbyś zrobić fotkę z tym wycięciem blach jakoś jak byś miał wolny czas, bardzo bym był wdzięczny :modlitwa:

Opublikowano

tzn.?? możesz rozwinąć swoją wypowiedź?? Bardzo dziękuje na dotychczasowe wypowiedzi, czekam na kolejne

Tu niema nic do rozwijania, ten zestaw jest poprostu bardzo słaby i tyle. Skrzynki nie mialem okazji testowac, ale wzmak kiedys mialem okacje podlaczyc dla sprawdzenia i byla totalna porażka brzmieniowa, to nie te blaupunkty co kiedys...

Xdrive

Koder

Opublikowano
Blaupunkt stanowczo odpada jak napisał kolega wcześniej "to nie te blaupunkty co kiedys...". Jeśli chodzi o subwoofery jest pare firm które sie specjalizują takie jak EM-PHASER , RADICAL AUDIO , LANZAR i wiele innych ale jeżeli jesteś ograniczony finansowo to proponuje niższą półkę cenową - MAGNAT , PYLE , JBL lub infinity a do tego najlepiej wzmacniacz 1-kanałowy może być tych samych firm + kondensator. Lepiej się wstrzymać na przypływ gotówki i zakupić taki zestaw żeby brzmienie było zadowalające. A jeśli chodzi o przedostanie się basu do środka jak masz podłokietnik tylni a nie ma dziury "opcjonalnie" na narty to ja wytnij. Wtedy subwoofer o mocy od ok. 300W (RMS oczywiście) spokojnie da rade.
Opublikowano

Ja mam ta skrzynie w e46. I sprawuje sie świetnie jak na moje oczekiwania.

Aha mam 2 wzmacniacze podłaczone 1 to seryjny Harman Kardon na którym graja głośniki a drugi tylko do skrzyni Boschmana.

Mi to w zupełnosci wystacza.

Tony wysokie sa bardzo dobre. A bass potrafi wymasowac plecy:)

• 4 tygodnie później...
Opublikowano
extra :twisted: na pewno fajnie będzie to grać :!: tylko jeden minu, że cały kuper zajęty praktycznie. Ja jednak doszedłem do wniosku, że na razie nie będę dokładać skrzyni basowej, mam radio kenwooda i oryginalne głośniki, bas podkręcony na maxa i nawet jest całkiem całkiem. a już zajmuje mi miejsce koło dojazdowe bo mam gaz w kole. Ale życzę sukcesów w efekcie :wink: