Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
witam. panowie,jaki olej najlepeij zalać do tego silnika 2.0 D 136 KM. przeszukałem forum ale każdy radzo co innego. jakiego wy używacie oleju? i ile litrów wchodzi? dziękuje za odpowiedzi.
  • Członkowie klubu
Opublikowano
twoja decyzja sa dwie szkoly castrol albo mobil

Najlepszym kompromisem jest valvoline a jaki od 0W30 po 10W60. Do Twojego auta wchodzi 5l

Auto Classic Service - 603975574

BMW Partner

Diagnostyka, mechanika i elektryka BMW

Swapy i indywidualne modyfikacje

AUTOPOMOC

BMW M7 - 1:44.821 Tor Poznań

Opublikowano
A ja polecam Mobila 0W-40. Mialem zalewaną beemke od nowosci tym olejem i przy przebiegu 190tys nie bierze ani kropli :mrgreen: Dla porownania Volvo s40 2.0d 05 rok na oleju Castrol SLX LongLife łyka jakies 2 seteczki na tysia...

Xdrive

Koder

Opublikowano
BMW zaleca 0W-X lub 5W-X a co zalejesz to twój wybór :cool2:

W instrukcji obslugi BMW sugeruje pominiecie kwestii lepkosci oleju :o Najwazniejsze zeby spelnial normy ACEA A3/B3/B4, LL01.

Ja ostatnio zalalem Valvoline Synpower MXL 5W30

Opublikowano
BMW zaleca 0W-X lub 5W-X a co zalejesz to twój wybór :cool2:

W instrukcji obslugi BMW sugeruje pominiecie kwestii lepkosci oleju :o Najwazniejsze zeby spelnial normy ACEA A3/B3/B4, LL01.

Ja ostatnio zalalem Valvoline Synpower MXL 5W30

Mobil ,Castrol.Valvoline i inne oleje do silników z turbodoładowaniem spełniają te normy

Opublikowano

Mobil ,Castrol.Valvoline i inne oleje do silników z turbodoładowaniem spełniają te normy

Nie wszystkie.

Niezorientowany, kupilem wczesniej na dolewke castrola 5W30 do turbodiesli. Potem po doczytaniu tylnej nalepki okazalo sie, ze spelnia norme A1/B1 i jest dedykowany do Forda :duh:.

Na szczescie wlalem go niecale pol litra...