Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Wiec zaczely mi sie problemy :<. Dzis jechalem i nagle zaczelo rzucac mi lekko tyle, dojechalem do domu okrecam kolo i guma. Wymienilem kolo na zapas i auto coprawda sciga ale do przodu jedzie a przy zakrecaniu jest taki efekt jakby blokowalo kolo. Wazne info motor to 4,4 z automatem kola to zapas 205/65/16 a normalne to 255/40/17. czy to wina teog ze kolo jest o mniejszej srednicy czy juz cos zaczelo sie konczyc. jakies sugestie
Opublikowano
wiec przy malej predkosci nawet skazowka nie dygnie... kolo zaczyna grzechotac i efekt jest taki jakby sie ruszalo do przodu do tylu. w lewo i w prawo to samo(skrecam w lewo lewe kolo i owrotnie) na wprost auto jedzie normalnie.
Opublikowano
Wiec zaczely mi sie problemy :<. Dzis jechalem i nagle zaczelo rzucac mi lekko tyle, dojechalem do domu okrecam kolo i guma. Wymienilem kolo na zapas i auto coprawda sciga ale do przodu jedzie a przy zakrecaniu jest taki efekt jakby blokowalo kolo. Wazne info motor to 4,4 z automatem kola to zapas 205/65/16 a normalne to 255/40/17. czy to wina teog ze kolo jest o mniejszej srednicy czy juz cos zaczelo sie konczyc. jakies sugestie

Jak założysz zapas 16 cali do reszty 17 cali, to na pewno będzie krzywo stał.

Poza tym zalecanym rozmiarem do E39 jest 235/45/17, więc przeliczając powinno być 245/40/17.

Opublikowano
To 16 calowe koło ma średnicę o 37 mm większa niż 17 calowe. Być moze masz dodatkowo obnizone auto i koło ociera o nadkole.
Bandite Motor Wagen
Opublikowano
Iras napisał, że po podpięciu akumulatora wszystko wróciło do normy. CZy takie objawy nie wskazuja na uszkodzenie jakiejś części systemu ABS lub innych ?