Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam pytanie o zachowanie Nivo:

w moim przypadku, nawet po niezbyt lugim postoju wyraznie slychac, ze pompa uzupelnia cisnienie w systemie. Czy tak powinno byc? Czy uklad nivo powinien byc na tyle szczelny, ze kilkuminutowe postoje nie powinny wplywac na panujace w nim cisnienie?

Tomek

Marzenia się spełniają...

Opublikowano

Pewnie masz dziurawą poduchę u mnie nawet po kilku godzinach nie dopompowywuje.

Koszt nie mały wymienia sie dwie naraz ok 1400 zł. :(

Opublikowano
Pewnie masz dziurawą poduchę u mnie nawet po kilku godzinach nie dopompowywuje.

Poduchy wymienione niedawno :(

Tomek

Opublikowano
ale pomysł pekniete poduchy to ciekawe jak bys jechał , chyba ze pompuje cały czas , a to ze pompuje zalezy czy stał naprostym czy jest obciazony i itp a po nocy stoi normalnie ?? czy jest opadniety?

http://img.userbars.pl/98/19415.gif

Sprzedam lampa kombi e39 prawy tył , poduszki pow.dzrzwi przednich- pytania na pw lub gg

• Członkowie klubu
Opublikowano
Jeśli poduszki wymieniałeś, to sprawdź połączenia wężyków.

Auto Classic Service - 603975574

BMW Partner

Diagnostyka, mechanika i elektryka BMW

Swapy i indywidualne modyfikacje

AUTOPOMOC

BMW M7 - 1:44.821 Tor Poznań

Opublikowano

Nie trzeba wymieniać dwóch od razu. Można pojedynczo.

Opublikowano

Tylko że przeważnie pękają ze starości. Więc jak jedna już się rozlazła to pomyśl jak wygląda druga. A jak już masz samochód na warsztacie i tyłek podniesiony to o wiele szybciej jest wymienić obie.

Błogosławieni, którzy nie mając nic do powiedzenia, nie ubierają tego w słowa.
Opublikowano

Tylko że przeważnie pękają ze starości. Więc jak jedna już się rozlazła to pomyśl jak wygląda druga. A jak już masz samochód na warsztacie i tyłek podniesiony to o wiele szybciej jest wymienić obie.

Podniesienie samochodu to chwila, a różnica pomiędzy strzeleniem jednej a drugiej, to nawet kilka lat. Nie widzę sensu. Porównanie: amortyzatory należy wymieniać parami, ale wahacze już nie trzeba. Podobnie z poduchami, jedna nie ma wpływu na drugą.

Opublikowano (edytowane)

Ok. Mechanik ma sparwdzic polaczenia wezykow.

ps.Przy peknietej poduszce system musi doladowywac nonstop i w pewnym momencie odlacza pompe i wyrzuca odpowiedni blad.

Edytowane przez fomicz

Tomek

Opublikowano
u mnie tez czasami trochę dopompuje, ale tylko jak się samochód gdzieś zaparkuje na jakiejś górce lub jakimś krzywym miejscu
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano

Chyba jestem przewrazliwiony. Dzwiek, ktory slyszalem to dzwiek zalaczania pompy po zalaczeniu zaplonu. Slychac to mocniej, gdyz pompa jest przeniesiona na zbiornik LPG, ktory jest w miejscu po kole zapasowym.

%5B640%3A480%5Dhttp%3A//lanciapolska.org/tomek/nivo-lpg.jpg

BTW, jak myslicie w jaki sposob najlepiej to troche wygluszyc?

Tomek