Skocz do zawartości

<t>Jakie wycieraczki wg Ciebie sa najlepsze?</t>  

26 użytkowników zagłosowało

Nie masz uprawnień do głosowania w tej ankiecie lub wyświetlania jej wyników. Aby zagłosować w tej ankiecie, prosimy się zalogować lub zarejestrować.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Musze zmienic w trybie szybkim bo juz mi rysuja szybe, (zreszta udalo im sie juz porysowac nawet mocno) i waham sie nad wyborem.

Czy jest wogole mozliwa opcja zmieniania samych gumek, czy wogole to sie nie oplaca? Przeszukalem cale forum, bylo tych tematow sporo... ale sondy jeszcze chyba nie bylo :lol:

Jeszcze zapomnialem o championach

http://www.allegro.pl/item335873097_wycieraczki_sk60_bmw_5_6_7_renault_safrane.html

mial ktos?

osobiscie uwazam ze jakie by kazde nie byly to trzeba bedzie wymienic co pol roku, wiec cena 200zl to kasa wyrzucona w bloto ...

oraz to:

http://www.allegro.pl/item337089598_wycieraczki_aero_plaskie_najtaniej_f_ry_vat_60_cm.html

ale nie wiem czy bedzie pasowac?

Pozdrawiam
Opublikowano

Tak w E34 gumeczki wymienia sie bez najmniejszych problemow. Calosc zajmuje okolo 3minut.

Ja osobiscie jezdze na gumkach "grafitowych" firmy ALKA (kpl kosztuje 7 do 10 PLN). Zbieraja IDEALNIE!, nie piszcza, nie skacza. Pracuja TAK jak powinna pracowac normalna wycieraczka.

Fakt, ze nigdy nie jezdzilem na zadnych valeo czy bosch.... ale trzeba sobie zadac pytanie.

Jesli masz sprawne mocowania etc sam mechanizm to wydac te +-100 pln i jezdzic na nich az sie totalnie nie zuzyja.. czy tez nawet co kwartal sobie wymieniac na swieze gumeczki typu ALKA. Ja wymieniam zawsze po zimie. W poprzednim autku rowniez kilka kpltow ALEK zuzylem. Nie bylo problemow.

Tyle jesli chodzi o moje zdanie w temacie wycieraczek/gumek.

http://img571.imageshack.us/img571/7404/logotds.jpg

Naj.... forum o TDS-ach http://www.bmw-diesel.pl

Opublikowano
Ja osobiscie jezdze na gumkach "grafitowych" firmy ALKA (kpl kosztuje 7 do 10 PLN). Zbieraja IDEALNIE!, nie piszcza, nie skacza. Pracuja TAK jak powinna pracowac normalna wycieraczka.

Teraz bede musial wymienic calosc bo juz sie rozlecialy wrecz, ale na przyszlosc o tym pomysle. Czy do kazdych ramion pasuja te gumki? Gdzie je mozna dostac?

Czy ktos mial tu te championy? Bo chyba wlasnie je kupie... chociaz jeszcze zbieram opinie :D

Pozdrawiam
Opublikowano
Ja miałem. W Championie masz przejsciówke drazniaca oko i dającą mozliwosc montazu zwykłej wycieraczki. Aktualnie mam założone płaskie wycieraczki nowego typu, ale dlatego ze przerobiłem ramię na "ludzką" stronę. Nie widać a jest funkcjonalnie.
Bandite Motor Wagen
Opublikowano
Ucinasz w miejscu łączenia się cienkiej częsci ramienia z grubszą i łączysz odwrotnie. Delikatna korekta wygięcia i mozna montować płaskie wycieraczki. Zamontowałem Boscha. Rewelka.
Bandite Motor Wagen
Opublikowano
ja mam zamiar kupić valeo, ale zwykłe, tyle że mam mały problemik, jedno ramię mam od VW passata B3, i musze dobierać, odzielnie 2 wycieraczki :? , ale przynajmniej nic mi nie tłusze w maske :D
Opublikowano
Ja mam valeo od pół roku i odpukać nic się z nimi nie dzieje, cichutko chodzą i nie marzą. Z czystym sumieniem mogę polecić te wycieraczki. :cool2:
Opublikowano

Witam,

Jeśli chodzi o płaskie wycieraczki to Nie trzeba przerabiać ramienia kierowcy - przynajmiej jesli chodzi o mocowanie typ Valeo. Wystarczy podpiłować lekko tą plastikową osłonkę i jest git

Ja mam założone 600 i 560mm, ale nie Valeo bo na początku nie byłem pewien czy da rade i kupiłem podróby polskiej firmy (mają to samo mocowanie) sprawdziłem bo kumpel w Punto ma własnie Valeo. Za jakis czas na pewno kupie Valeo przynajmiej strona kierowcy

Zdrówko

Dario

Opublikowano
Założyłem oryginalne i jestem zadowolony, po 4 miesiącach dalej jak nowe, ładnie zbierają, nie wydają denerwujących dźwięków :cool2: ... tylko cena - w ASO BMW 240zł za kpl z założeniem (tył i przód) :jawdrop:
Opublikowano

Zdziwilem sie bo dostalem o dziwo gumki ktore pasuja, jedno ramie (pasazera) zmienilem na nowe bo juz bylo zjechane - bosch eco, 38 zl.

A w drugiej tylko nowa gumka, i jest ok, ciekaw jestem jak dlugo i jak to sie ma do wycieraczek za ~150zl... w sensie czy trwalsze, lepiej zbieraja itp...

Lato idzie wiec moze na zime zainwestuje w lepsze, zeby odkryc roznice :D

Pozdrawiam