Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich.. Wybrałem opcje ,,szukaj", ale nic mi nie znalazło na temat ,, Jak uzyskac lekko metaliczny dzwiek z tłumika w E30 4cyl."...

Moze ktos wie cos na ten temat.. Nie chce zakładac Ulter-a czy KM na koniec... chcialbym zeby wydech wyglądał normalnie, ale brzmiał metalicznie..

Prosze wiec o pomoc... :)

Opublikowano

ciezko chyba bedzie ci odpowiedziec na pytanie,wiec powiem tak,ja mam metaliczny i chce sie tego pozbyc jak najszybciej... Podaj bardzoej do czego mialby byc podobny dzwiek. Niektorzy zakladaja rure zamiast kata i po tym maja metaliczny dzwiek,lecz nie wszyscy...

ja mam kata dziurawego i w pol wydmuchanego czy cos takiego wiec jak dla mnie to nie jest przyjemny dzwiek

B M W
Opublikowano
Jak uzyskac lekko metaliczny dzwiek z tłumika w E30 4cyl."...

Moze ktos wie cos na ten temat.. Nie chce zakładac Ulter-a czy KM na koniec... chcialbym zeby wydech wyglądał normalnie, ale brzmiał metalicznie..

Prosze wiec o pomoc... :)

Ja mam e36,poprostu wycialem kata i wspawalem rure,ale powiem szczerze ze jadac dluzsza trase to troche drazni to uszy.....raczej bym nie polecal.... :nienie:

Bardzo Mądry Wybór
Opublikowano
zalezy ile masz kasy... zeby nie ryczal kup dedykowany jakis, a jesli chcesz ten metaliczny dzwiek to testuj sobie. Jesli masz kata to mozesz go wywalic,a puzniej w razie czego wspawac spowrotem
B M W
Opublikowano
Załaduj bagażnik puszkami po koli/pepsi/konserwach. Będziesz miał tyle metalicznego pogłosu ile Twoje uszy mogą strawić a nawet więcej. A jak będziesz chciał się już go pozbyć to nie będziesz musiał znowu biegać na spawanie :mad2:
Opublikowano
Załaduj bagażnik puszkami po koli/pepsi/konserwach. Będziesz miał tyle metalicznego pogłosu ile Twoje uszy mogą strawić a nawet więcej. A jak będziesz chciał się już go pozbyć to nie będziesz musiał znowu biegać na spawanie :mad2:

:cool2:

ale ja mam udoskonalony twój pomysł..kojarzycie amerykańskie filmy i " just married" ??? sznurek, puszki i za autem..... :mrgreen:

(wywal katalizator, a dokładniej środek katalizatora, obudowę zostawi i bedziesz miał poloneza:D)

Opublikowano
Nie kupuj KM ani podobnych bo od tego w dłuższej ( czyt powyzej 20 km )trasie bolą po prostu uszy i głowa. A jak chcesz mieć metaliczny dźwięk, to musisz celować w Remusa i wywalić środkowy tłumik. Powinno pomóc.
Opublikowano
Powinno pomóc.
:lol: :lol: Ja sądziłem, że od takich problemów to jest laryngolog ew. dobry psychiatra :mrgreen:

Niestety u mnie wycięcie kata dało właśnie taki efekt jaki Kawus chce osiągnąć. :roll: Nie wnikam po co.

ale ja mam udoskonalony twój pomysł..kojarzycie amerykańskie filmy i " just married" ??? sznurek, puszki i za autem..... :mrgreen:

:lol: Słyszałem kiedyś IS'a z rozrządem na wykończeniu. Odgłosy jakby ktoś wiadro gwoździ nasypał do środka. No ale w 1.6 to nie wiem jak osiągnąć taki kozak efekt :cool2: :cool2: :cool2:

Opublikowano
Witam. Ja mam 316 e36 93 rok mam jeszcze kata ale wrzuciłem tłumnik remusa. Na wolnych obrotach daje lekki pomruk, przy 100km/h słychać go nieco głosniej jak na wolnych obrotach. Nie wiem ile ma obrotów przy stówie bo nie mam obrotmierza :? ale jak dostaje w pedał i przeciąga sie na biegach daje spore brzmienie. Jeżdze dzieńnie po 30 km i nie narzekam na głośność. Tylko remus.
Opublikowano
Nie podoba mi sie brzmienie Remusa w 6cyl. E36... Braciak ma 320 i mam zamiar mu go zdjąc, bo jest blee... no ale skoro w 4cyl. daje ładny efekt, to moze przespawam haki i wpasuje go do siebie.. Tylko zeby mi nie wystawał 0.5m za zderzak... :P Bede kombinował :P