Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Zastanawiam się czy warto kupić E39 z Anglii i przerobić ją na "naszą" stronę? Czy jest to w ogóle możliwe?
http://img253.imageshack.us/img253/2586/bokxk5.jpg
Opublikowano
nie ma sensu. podobno kable trzeba napinac na maksa, trzeba wymianic lampy, wycieraczki , pedały. to juz chyba lepiej kupic lekko rozbite auto.Kiedy pytałem o to znajomego lakiernika co sadzi na temat przekładki i odrazu mi odradził. Odradzam kazdemu. Z angli warto sprowadzac quady, motory i auta na czesci
Opublikowano

warto, ale na handel tylko, bo dla siebie to nie.....

bo jak robisz na handel-to duzo rzezby, a sobie tak nie zrobisz, ale wtedy koszty rosna...

WYPRZEDAŻ CZĘŚCI E30 E34

CZĘŚCI ZA GROSZE-skrzynie od 250zl,mosty tylne od 150zl,zawieszenia,blachy

#####Kasacja aut#####

tel.787482121

gg 208272

Opublikowano
Warto dla siebie na części kupić.Jak masz gdzie to trzymać i jak jeżdzisz np e39 czy e38 to jak znalazł, bo ceny części nie są jeszcze na poziomie e32 czy e34.
Nur bmw e32
Opublikowano
nigdy nie spasujesz dokladnie czesci. szczegolnie wnetrza. zawsze bedzie ci cos skrzypieć i trzestrzeć . a do tego czas i nerwy ktore stracisz w trakcie przekladki. porozmawial z ludzmi ktorzy tak przerabiali. licz sie z tym ze przy sprzedazy takie auto bedzie mialo tez minimalna wartość rynkową.
Opublikowano
Zacznijmy od tego, że przekładek już nie można w Polsce zarejestrować. Więc jeśli anglik, to tylko na części.

bzdura..rejestruje sie normalnie

dwa tygodnie temu porejestrowalem golfa5

WYPRZEDAŻ CZĘŚCI E30 E34

#####Kasacja aut#####

tel.787482121

gg 208272

Opublikowano
mi tez sie wydaje ze mozna. widzialem ze po miescie jezdzi pełno anglików a nie sądze zeby sprowadzano je zeby stały
Opublikowano
Zacznijmy od tego, że przekładek już nie można w Polsce zarejestrować. Więc jeśli anglik, to tylko na części.

Od 23 Grudnia 2007r. nie rejestruje się anglików po przekładce(nie dam sobie ręki uciąć, że właśnie od tego dnia, nie czytałem podstawy prawnej). Chyba że kupiłeś auto z kierą po lewej stronie już w Anglii. Więc BZDURĄ jest że można takie (przekładane) auto zarejestrować. Zacznijmy od tego że na taką przekładkę nikt Ci przeglądu nie da.

Opublikowano

Od 23 Grudnia 2007r. nie rejestruje się anglików po przekładce(nie dam sobie ręki uciąć, że właśnie od tego dnia, nie czytałem podstawy prawnej). Chyba że kupiłeś auto z kierą po lewej stronie już w Anglii. Więc BZDURĄ jest że można takie (przekładane) auto zarejestrować. Zacznijmy od tego że na taką przekładkę nikt Ci przeglądu nie da.

GOLFA KUPILEM I MIAL KIERE PO PRAWEJ STRONIE.PRZELOZYLEM, ZROBILEM PRZEGLAD I JEZDZI.

zarejestrowali na podstawie normalnego przegladu auta po raz pierwszy zarejestrowanego..panowie, nie tworzyc historii..jak nie wierzysz to przyjedz i zobacz.

WYPRZEDAŻ CZĘŚCI E30 E34

#####Kasacja aut#####

tel.787482121

gg 208272

Opublikowano

Czy można czy nie, tutaj jest link do takiego pytania w Auto Świecie.

http://www.auto-swiat.pl/poradnik_aktualnosci_artykuly/Auto_z_Wielkiej_Brytanii,Artykul-18211/

Chyba w Motorze tez było o tym i z tego co wyczytałem to niektóre urzędy rejestrujące samochody z angli wymagają zaświadczenia od producenta samochodu że jest możliwość przerobienia z lewo na prawostronny. Z tego co wiem np Skody nie przerejestrujesz, ale że rozmawiamy o BMW więc możliwe że niema takiego problemu.

Błogosławieni, którzy nie mając nic do powiedzenia, nie ubierają tego w słowa.
Opublikowano
nigdy nie spasujesz dokladnie czesci. szczegolnie wnetrza. zawsze bedzie ci cos skrzypieć i trzestrzeć

Święta racja... Ja postawiłem auto, żeby i wymontowali wszystkie wkładki zamków, co wiązało się z demontażem tapicerki drzwi... Jak ją z powrotem montowali to założyli wszystkie nowe spinki i mimo tego trzeszczą od tamtej pory... wcześniej ni hu-hu ani w drzwiach kierowcy, ani w drzwiach pasażera, które do tej pory nie zaczęły...

Jedyne

http://images.spritmonitor.de/229694.png

• 3 miesiące temu...
Opublikowano
Witam.Chce dołaczyc do tego postu poniewaz sam jestem osobiscie w uk,posiadam bmw e39 99r i sam zastanawiałem sie na przerzuceniem steru na europe.Wiem gdzie sa goscie co robia to naprawde dobrze(widziałem vectre c)Zapytam panowie czy jak byscie nie wiedzieli ze jest to przekładka z anglika a cena by była dosyc okazyjna i wygladalo by to napewno dobrze to napewno kazdy by kupil.Jesli moje bmw kosztowało mnie 12 000,a wszystkie czesci do przekładki moge miec za 3000 zaznaczam wszystkie(instalacje równiez) a przekładke moge zrobic za 3000 to sie chyba opłaca!No i panowie jesli robił by to dla siebie to na pewno wyciagnął bym motor do tego.pozdrawiam :)