Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Wiatm, za 2 tyg kupuje E46 1.9 i interesuje mnie temat kompresji ile powinna wynosic, samochód ma ponad 160tys km polak, nie od handlarza, aha no i rocznik 99, bedzie sprawdzana na prifesjonalnej stacji diagnostycznej nie na jakims zad***, tylko kiedy wykaze jaka ma chciałbym wiedziec w jakich okolicach powinna wynosic, pozdrawiam.
Opublikowano
aha no i on twierdzi ze to jest 1.8 a nie 1.9 czy w modelach z 99 r były jeszcze montowane 1.8 ? bo twierdził tez ze silnik jest nie nałancuchu lecz na pasku?
Opublikowano
Co do kompresji to nie wiem ale od 94 roku wszystkie silniki byly na lancuchu wiec dziwne by bylo gdyby w E46 byl pasek rozrzadu, bo chyba nikt nie wrzucilby M40 do E46...
Opublikowano

Silnik powinien być na 100% na łańcuchu!!

Co do stopnia sprężania to wynosi on 9,70.

Wszystkie te informacje mozna spokojnie znaleźć na forum więc następnym razem :search:

Pozdrawiam

Przeczytaj moje artykuły:

Test 530d F10, przekrojowy o E30 i E36

http://img40.imageshack.us/img40/1371/renoma.jpg

http://images.spritmonitor.de/310241.png

Opublikowano
Silnik powinien być na 100% na łańcuchu!!

Co do stopnia sprężania to wynosi on 9,70.

Wszystkie te informacje mozna spokojnie znaleźć na forum więc następnym razem :search:

Pozdrawiam

Kompresja a stopień sprężania to dwie różne rzeczy ...

Opublikowano
No tak myslałem ze jest łanuch wiec własciciel chyba niewie do konca czym jezdzi, i probowałem na searcz tylko chyba zabardzo nie wychodiz mi szukanie bo wpisuje dajmy "kompresja w E46 albo rozrzad w e46" a wyskakuje jakie oppny albo problem z wahaczami :/