Skocz do zawartości

!!! CO TRZEBA WYMIENIĆ W e38? !!!

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam, mam na oku ładne e38 740i z 1997 roku o przebiegu zaledwie 158 tysięcy km. Patrząc na zdjęcia samochód jest w stanie SALONOWYM a ale powstaje takie pytanie: Co należałoby wymienić w takim samochodzie po upływie 11 lat od daty produkcji i przejechaniu 150 tys km, wg ks serwisowej??
Opublikowano
  • Autor

a może polecacie jakiś serwis, do którego moznaby w tej sprawie podjechac albo zadzwonić??

(byłem w tej sparawie u Pana Fusa ale nie dowiedzialem sie za dużo)

Opublikowano

Co nalezy? To bardzo indywidualna sprawa, ja bym zrobil napewno:

- olej silnikowy

- filtry paliwa, oleju, kabiny

- olej skrzynia + filtr

- paski + rolki

To tak na strzal, a pewnie dojada do tego el. zawieszenia, stawialbym na odrazu na laczniki stabilizatora i moze koncowki drazkow kierowniczych...

Opublikowano
  • Autor

dzieki xD

slyszalem tez ze nalezaloby sprawdzic alternator i hamulec ręczny ale w tym egzemplarzy to mało prawdopodobne bo jeździł po szwajcarii a tam jak ktos mieszka to zwykle jest nadizany jak pączki z lukrem u cieślikowskiego i serwisuje wóz w ASO

Opublikowano
jezeli auto tip top to jedyne co trzeba zmienic to wlasciciela :lol:
www.auto-optima.pl
Opublikowano
  • Autor
hehe ale mam jedno pytanie: czy 740i w 1997 roku miała białe kierunkowskazy? Mam wrażenie ze powinna mieć pomarańczowe szkła z przodu, więc TU myśłę, że mogła być bita nistety.... ale jeszcze to sparwdze
Opublikowano

:shock:

Sądzisz po ty że ma białe kierunki że była bita :lol: :lol:

Wybacz ale co ma piernik do wiatraka :?:

Nawet jeśli w tym rocznkiu takowych nie było ta zamiana trwa pewnie 15 minut i napewno nie trzeba wycinać miejsc szlifierką na nowe kierunki :roll:

Ktoś zmienił bo np mu się takie bardziej podobały, wypadkowośc auta napewno po tym nie ocenisz :roll:

http://pomocdrogowakrk.pl

Tel:790 580 495

Opublikowano
Mysle ze kolor lamp to zaden wyznacznik. Ja u siebie zmienilem pomaranczowe na biale dymine bo stare poprostu mi sie nie podobaly.
BMW - Like No Other
Opublikowano
hehe ale mam jedno pytanie: czy 740i w 1997 roku miała białe kierunkowskazy? Mam wrażenie ze powinna mieć pomarańczowe szkła z przodu, więc TU myśłę, że mogła być bita nistety.... ale jeszcze to sparwdze

Kierunki to najczęściej zmieniany element stylistyczny (poprostu są tanie a fajny efekt)

to że są wymienione na białe to nic nie znaczy

Opublikowano
Sprawdz po nr VIN wyposazenie i historie auta. Skoro teoretycznie auto bylo serwisowane to wyplynie czy przebieg jest autentyczny.
Opublikowano
  • Autor

dobra dzwonilem i koles powiedzial ze zmienil zeby ladnei sie prezentowal :D

Niestety nie mam czasu w najplizszym czasie podjechac do Radomia ale kolega cn igi powiedizal ze jak zlapie chwiole to podjedzie xD mam naddzeje ze nie bedzie gnieciona i dokonam zakupu :)

Opublikowano
szczerze mowiac to nie wierze w przebieg 150 tys takiego auta jak e38, to auta zbudowane do pokonania dalekich tras i w takim celu kupowane sa, a nie do jezdzenia okazyjnie po miescie
Opublikowano
dobra dzwonilem i koles powiedzial ze zmienil zeby ladnei sie prezentowal :D

mówisz szczerze czy żartujesz bo jeśli mówisz szczerze to odpuść sobie na wstępie te auto