Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam

orientuje sie jak wyglada sprawa bezpieczenstwa przy dachowaniu z4?

naczytalem sie o kabrioletach troche nieprzyjemnych rzeczy (dachowania) i chcialem poruszyc ten temat

jak rowniez wyglada to przy hardtopie

pozdrawiam

Opublikowano

a czy jakies odruchy nalezalo by w sobie wyrobic i pasezerow nauczyc?

np kierwoca trzyma sie kierownicy a pasazer lapie sie za nogi

co o tym sadzicie?

Opublikowano

Jak zamierzasz taki odruch wyrobić? Zrobić kilka próbnych dachowań? :twisted2:

Kolizja/poślizg/cokolwiek innego co prowadzi do dachowania to nagłe i niespodziewane zdarzenie i nie sądzę aby ktokolwiek był w stanie odpowiednio szybko zareagować przyjmując określoną pozycję.

Opublikowano
Witaj.

Strzelenie dach to zawsze mało przyjemna sprawa ((wiem coś o tym)pasy nie zapięte) no a w cabrio to pewnie pełen odlot. W cabrio są pałąki przeciw kapotażowe lub ich nie ma i po sprawie. Ja w Z3 nie mam i wolniej latam, brak daje do myślenia. :twisted2:

Pozdrawiam.

Podepne sie troszke pod temacik:) jak sprawdzic w Z3 czy sa palaki czy ich nie ma? Ja myslalem ze mam u siebie cos takiego ale teraz juz nie wiem:)

Opublikowano

Przyjacielu, jaki koń jest każdy widzi!!!!!!!!!! Czy Ty mówisz poważnie, że nie wiesz, czy Twoje auto ma pałąki przeciw kapotażowe????? Lub inaczej, czy Twoje auto ma Roll-Over-Bars..??????

Mówisz całkowicie poważnie???????

Jesteś całkowicie pewnien i świadom tego, o co pytasz?????

Opublikowano

antykapotazowego ;-)

Jesli chodzi o Z3 to 2.8 chyba wszystkie maja palaki, 1.8 malo ludzi ma palaki, 1.9 troszke wiecej ;-) .

pozdr

Wykonuje blasting (czyszczenie kanałów dolotowych) - N54, N55 , diesle N47 i N57.[/size]
Opublikowano
nie wszystkie.... to byla opcja równiez w 2.8
http://img214.imageshack.us/img214/7770/z3roadsterturninwheelsln4.gif
  • 1 rok później...
Opublikowano

co o tym sadzicie?

Tak, należałoby sobie wyrobić odruch jeźdżenia wolniej i rozluźniania prawej nogi (nie cały czas na baczność) - wtedy jest wysokie prawdopodobieństwo, że nigdy nie będziesz dachował. ...I mówię to jako osoba, która zaliczyła obrót o 360 stopni w osi poziomej kabrioletem...

Opublikowano

co o tym sadzicie?

Tak, należałoby sobie wyrobić odruch jeźdżenia wolniej i rozluźniania prawej nogi (nie cały czas na baczność) - wtedy jest wysokie prawdopodobieństwo, że nigdy nie będziesz dachował. ...I mówię to jako osoba, która zaliczyła obrót o 360 stopni w osi poziomej kabrioletem...

nic dodać nic ująć :)