Skocz do zawartości

CYKANIE (co to takiego???)

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

jakies 3 miesiace tem kupilem bmw e36 325i rok prod 92 bez vanosa. wracajac do domu otworzylem szybe i uslyszalem cykanie ktore slysze po dzien dzisiejszy. Problem polega na tym ze mechanik powiedzial ze to szklanki, mam juz za soba trzy wymiany szklanek z prowadnicami i walkow i dalej cyka. wszyscy mechanicy rozkladaja rece. cykanie slychac najbardziej z prawej strony auta w okolicach kolektora wydechowego.zalewalem juz rozne oleje i zero poprawy teraz mam castrol 10/60 i brak jakichkolwiek zmian. zauwarzylem dzisiaj ze jak zatkam wydech to cykanie cichnie. CO TO MOZE BYC????????

Moze jest tu ktos na tym forum kto mogly mi pomoc???

Opublikowano
Jeśli na wolnych obrotach, kiedy silnik jest już rozgrzany nie cyka, albo cyka wyraźnie ciszej to na bank uszczelka pod kolektorem.
Opublikowano
  • Autor
cyka w calym zakresie obrotow.na wolnych tez cyka ale trudno powiedziec czy ciszej napewno wolniej. :-)
Opublikowano
Takie cykanie miałem po wymianie szklanek i walka w moim św pamięci silniku M40 (zanim bidulka dęba staną-ale to inna Historia)Tylko ze ja pamiętam ze cykanie dochodziło z okolicy katalizatora a miało się wrażenie ze to w kolektorze wydechowym.Po wyjęciu katalizatora okazało się ze jest w rozsypce.A po wymianie było już cichutko. :twisted2:
http://www.bmw-sport.pl/images/signatures/1868313008478371b841670.gif
Opublikowano

Nic innego jak popychache na zaworach wystarczy jeden a cyka jak diabel

koszt nie duzy

Opublikowano
Kolego Wiacek jacek. Ciekaw jestem ja Ty chcesz zdiagnozować który to popychacz cyka. Zreszta Kolega pisał ze juz je pare razy wymieniał.
Sprzedam felgi aluminiowe 15"
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano
Piecka e30 mam pytanko czy uporałeś sie już z tym cykaniem bo ja mam ten sam problemik i niewiem co zrobic ???