Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
WITAM WSZYSTKICH MOŻE KTOŚ BĘDZIE MIAŁ JAKIŚ POMYSŁ JA JUŻ NIE WIEM CO MOŻE BYĆ CHODZI O METALICZNE STUKI W SILNIKU ZACZYNAJĄ SIĘ TAK OD 2.5 TYS OBROTÓW , ZJAWISKO NIE ZAWSZE MA MIEJSCE ALE PRZEWAŻNIE PO ROZGRZANIU SILNIKA Z GÓRY DZIĘKUJE ZA PODPOWIEDZI
Opublikowano
ma już trochę przejechane wcześniej był zalany minerał także i teraz jeżdżę na mineralnym Qacker , poprzednie auto też na tym oleju i nie było problemu
Opublikowano
czy może być tak że jest przestawiony kąt wtrysku ? na wolnych tzn tak do 2.5 nic przy przyśpieszaniu ale nie zawsze metaliczne stuki
Opublikowano
czy może być tak że jest przestawiony kąt wtrysku ? na wolnych tzn tak do 2.5 nic przy przyśpieszaniu ale nie zawsze metaliczne stuki

Czy metaliczne stuki to nie wiem

Ale na pewno po zmianie konta wtrysku (kat wtrysku mozna przestawiac korzystajac z jakiegos czujnika pod maska - tak przynajmniej kiedys pompiarz testowal).

DZWIEK silnika diametralnie sie zmienia!!!.

http://img571.imageshack.us/img571/7404/logotds.jpg

Naj.... forum o TDS-ach http://www.bmw-diesel.pl

Opublikowano

Czy metaliczne stuki to nie wiem

Ale na pewno po zmianie konta wtrysku (kat wtrysku mozna przestawiac korzystajac z jakiegos czujnika pod maska - tak przynajmniej kiedys pompiarz testowal).

DZWIEK silnika diametralnie sie zmienia!!!.

Możesz troszke wyjaśnić bardziej o jaki czujnik chodzi?

Opublikowano
jak dla mnie to moze byc wiele rzeczy ale skupił bym sie kole pasowym, ale jak mowisz ze na ciepłym to moze któryś łańcuszek daje znaki jak sie rozciągnie pod wpływem ciepła. a tak poza tym to jak łapie temperaturę i są te stuki to visco może sie sypie