Skocz do zawartości

Grzeje sie woda a z wydechu leci biały dym!!! Co to może być

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Swoje BMW mam od niedawna i tak prawde mówiąc to nie znam sie na motoryzacji. W każdym bądź razie samochód kopci białym dymem i to bardzo mocno, w dodatku sie grzeje. Możecie mnie uświadomić co to może być???
BeEmWu
Opublikowano
No teraz to już w ogóle samochód nawet nie pali :( Od tamtego czasu kiedy dymiło tak z rury to go nie odpalałem.Dziś próbowałem i nawet nie drgnie:/ :cry2:
BeEmWu
Opublikowano
Jak widziałeś, że kopci białym dymem nie trzeba było jeździć :duh: :mad2: :naughty: , ani odpalać tylko wziąść się za autko :!:

Bądź dobrej mysli, że to tylko uszczelka.

jak się nie przewróci to się nie nauczy :D

Z racji tego, że spadł śnieg, przypominam, że piłowanie GOLFA na ręcznym, to nie DRIFT!!!!

Nie dyskutuj z idiotą , na początku sprowadzi Cię do swojego poziomu a potem pokona doświadczeniem.

http://picasaweb.google.co.uk/kieltj/BMW - moje BMW

Opublikowano
Jeździć nią nie jeździłem ale fakt próbowałem ją dziś odpalić.Mądry polak po szkodzie jak to sie mówi.Jestem w tym nowy i dopiero sie uczę :oops: A jeśli to głowica lub pęknięty kadłub silnika to ile mnie będzie tak na oko koszotwała naprawa??? może wiecie??? tak plus minus...
BeEmWu
Opublikowano
No z takim kosztem sie właśnie liczyłem.Jak mus to mus ale zobaczymy jak to będzie.Wielkie dzięki za pomoc.Pozdrawiam
BeEmWu
Opublikowano
A jeszcze jedno.Jeśli już musiałbym wymieniać silnik to czy bez wiekszych problemów mógłbym wymienić go na 2.0 ??? obecnie mam 1.8
BeEmWu
Opublikowano
Ale taka możliwość jest :) Pozyjemy zobaczymy bo wkońcu to poważna sprawa:) Dzięki renoraines za pomoc innym też serdecznie dziękuję :modlitwa:
BeEmWu
Opublikowano

Prosze :wink:. Na marginiesie powiem, ze jesli chcesz zmienic silnik na wiekszy, domyslam sie, zeby miec lepsze osiagi, to nie zmieniaj na silnik z 320i/150KM tylko na 2,5 litra z 325i/192 lub 323i/170KM.

(318is-320i osiagi maja zblizone, przy wiekszym zuzyciu paliwa 2.0 poniewaz to 6R).

Opublikowano

Też myślałem o zmiania silnika na większy, ale dałem sobie spokój - dużo trzeba wydać na zmianę wszystkich podzespołów (nowy silnik, skrzynia, tylni most itd.). Lepiej było by sprzedać autko, dołożyć tę kasę, którą by się wydało na modyfikacje i kupić R6 z silniczkiem 2,5 lub 2,8 :mrgreen:

Szanuj autko a odpłaci Ci się bezawaryjnością :norty: Ty jesteś właścicielem swojego autka i tylko Ty, zawsze będziesz wiedział czy z autkiem dzieje się coś złego :roll2:

Opublikowano
No tak będę o tym pamiętał a z tą wymianą silnika to jeszcze zobaczę.Może sie zdecyduję:))) pozdrawiam
BeEmWu
Opublikowano

Poczekaj nie ma na razie co zakładać z góry najgorsze, powiem tak też posiadam swoje e 36 od niedawna i jaieś 3 tygodnie temu trafił mi się właśnie problem z wydmuchaniem uszczelki pod głowicą. Niestety jako nie doświadczony użytkownik zlekceważyłem sobie ubytki płynu chłodzącego.

Dopiero po miesiącu wymieniłem chłodnicę i uszczelniłem wycieki.

Kiedy to pięknego niedzielnego dnia oczywiście już po wymianie w czasie jazdy zobaczyłem wydobywającą się parę z pod maski. Czyjnik temeperatury niby w dalszym ciągu pozostał w pionie, oczywiście natychmiast się zatrzymałem a tu patrzeć z podwozia wycieka cały płyn chłodniczy. I co ? laweta kierunek mechanik. Obawiałem się najgorszego ale na szczęście nie było aż tak tragicznie faktycznie wydmuchało uszczelkę pod głowicą przez to że wcześniej jeździłem sobie z ubuwającym płynem.

Ale dobra stało się. Powiem tak : za robociznę zapłaciłem 500 zł

do tego musiałem kupić uszczelki pod głowicę , kolektor wydechowy, kolektor ssący, pokrywę zaworów , śruby, czyli + 250 zł obyło się bez planowania głowicy to w razie czego też trzeba wziąć po uwagę koszt ok 120 zł trzeba ją sprawdzić szczeliniomierzem i liniałem krawędziowym

w modelach 316i oraz 318i nowa ma 141,0 natomiast min. po obróbce 140,5 (wysokość głowicy cylindrów mm)

w sumie wyszło 750 zł trochę było roboty z zapieczonym i skorodowanymi śrubami ale w końcu poszło.

750zł to nie 2000 zł !!!!

Też liczyłem się z groszem bo po zakupie auta musiałem wydać 2000 na zawieszenie.

Sprawdź dokładnie może da się go uratować.

Pozdro. :cool2:

Opublikowano
Człowieku :duh: Masz IS'a... ja chciałbym mieć takie silnik a ty go chcesz wywalić... Nie wolisz zanim wydasz masakryczną kasę na zmiane go na większy zainwestować 150-200zł i sprawdzić czy to może nie tylko uszczelka?? :roll: Słuchaj uszzelka ponaprawowa to w moich rejonach ok. 88zł (pytałem) + do tego planowanie głowicy to koszt 40zł... A ty chcesz wyładować najmarniej 2500zł na SWAPa... :jawdrop: Jeśli chcesz to ja odkupie od ciebie ten silnik dołoże sobie do niego 150zł i będe śmigał jak ta lala :norty: Nie wiem jak u ciebie z mechaniką ale jeśli masz jakieś pojęcie o tym to zrobisz to sobie sam... Jak nie to mechanik... A jeśli nie umiesz sam zmienić uszczelki to i sam nie zrobisz SWAPa a i tu mechanik cię nie oszczędzi... A co do pęknięcia bloku, czy głowicy to ile jeździłeś bez wody?? W Oplu Vectrze głowica pękła po 100km jak w niej było płynu zero...

Powiedz mi... maleńka, czy mnie kochasz?? Powiedz mi... czy kochasz moje BMW??

Haratacze - BMW

http://img.userbars.pl/80/15963.png

http://img.userbars.pl/26/5164.jpg

Opublikowano
Wywalać go od razu nie chcę.Tak jak mówicie najpierw chcę go zrobić ale jesli koszt naprawy będzie większy od zamontowania nowego silnika to nie ma nad czym myśleć tylko zamontowac nowy.Pozyjemy zobaczymy.Co będzie to będzie a autko i tak trzeba zrobić. A ile i czy w ogóle jeździłem bez wody to nie mam pojęcia:/
BeEmWu
Opublikowano
No czyli teraz pozostaje mi pewnie laweta i do mechanika jeśli sam nie potrafię tego zrobic tak???

Jeśli nie masz odpowiedniego zaplecza warsztatowego... narzędzi... I nigdy nawet kaszlaka nie dłubałeś to tak... Albo złap kogoś w okolicy kto się zna i ci pomoże...

Powiedz mi... maleńka, czy mnie kochasz?? Powiedz mi... czy kochasz moje BMW??

Haratacze - BMW

http://img.userbars.pl/80/15963.png

http://img.userbars.pl/26/5164.jpg

Opublikowano
Jeśli to uszczelka to nie ma się czym martwic.Jeśli głowica to na prawdę masz problem (is).Sama uszczelka to nie wielki koszt.
http://www.bmw-sport.pl/images/signatures/1868313008478371b841670.gif
Opublikowano
A co w IS są jakieś problemy z głowicami czy co?? No jestem dobrej myśli i mam nadzieję, że sie uda zrobić to tanim kosztem.Jeśli trzeba będzie natomiast wydać dużo więcej no to coż też tak zrobię.
BeEmWu