Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Własnie kupilem z wloch 725 TDS '98 . Mam pytanie ile kosztuje nowa pompa wtryskowa ? Słyszalem tez ze bosch ma pompy na wymiane - ile to kosztuje - wymienial ktos u nich ??? Czy daja gwarancje ??? Gdzie w Krakowie jest dobry warszata ktory wymieni mi pompe ??? Dzieki z gory za pomoc

Opublikowano
jak nie wiesz ile pompa kosztuje to zadzwoń do nich :) Zazwyczaj dają gwarancję. Pompy Boscha są czasem nawet o prawie połowę tańsze od oryginalnych BMW.
Opublikowano
OK jutro bede dzwonil, myslalem ze ktos z grupy wymienial pompe i wie jakie to koszty. slyszalem ze okolo 4-6 tys. ale moze ktos poda dokladna kwote ??
Opublikowano
wiem że pompa do e34 to około 1700pln, więc nie zdziwiłbym się jakby oryginalna pompa do e38 kosztowała nawet i 3000pln. Ja na Twoim miejscu szukałbym Boscha, bo to w sumie to samo, ale tańsze.
Opublikowano
Ale mi chodzi o pompe wtryskowa do TDS a nie pompe paliwa !

Szukałeś na forum, o ile pamietam była już dyskusja na temat pomp TDS'a i to nie raz.

Jest:

F45 2016r oraz e61 2005r

Były:

E38 740d 2000r

E90 320d 2005r

525 tdsA '95 Chip na 172 KM

Kawasaki ZX-12R '04 na Power Comander III

740iA '93;

Pozdrawiam

Michał

Opublikowano
Ale mi chodzi o pompe wtryskowa do TDS a nie pompe paliwa !

O, sorry, faktycznie nie doczytałem... :oops:

Ale jak już Alox pisał ta też powinna być boschowska.

Opublikowano
Poszukaj na forum - była o tym dość spora dyskusja. Felix np. wymieniał taką pompę.

Sebastian. Dawno temu ... E34 524td.

Obecnie: E38 735iL i E46 330i SMG oraz ... Toyota Prius, Ford Probe 2.5V6 (wszystkie LPG ;) ), a także moto: Yamaha XV250 i Gilera DNA

Stronka

(Nawigacje i audio do BMW E38/39/46/53/83)

• Członkowie klubu
Opublikowano

Ja też to przerabiałem - pompa na wymiane po regeneracji na fakturę ok. 4000 zł - ale opłaca się, jest dobra, daja gwarancję.

Pozdro - Krzysiek.

BMW E84 2.8iX

BMW E31 840Ci M60B40

BMW Klub Polska

Opublikowano
Poszukaj w "polecane warsztaty"-tam masz wszystkie nieautoryzowane serwisy BMW w Kraku ,którymi warto się zainteresować. Wiem że chłopaki w EDIS'ie mają dobre dojścia odnośnie części, więc nie zdziwiłbym sie gdyby załatwili Ci jakąś dobrą używke. W razie czego możesz ją również reklamować...

SPONSOREM MOJEJ NIEOBECNOŚCI SĄ BROWARY ŻYWIECKIE S.A. :)))

BMW-MADE BY WINNERS, MADE FOR FUN !!!!