Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
witam jak kupuje nowe przewody to powinien byc tam ten czujnik czy co to jest ktory czyms tam steruje?? o co w tym wszystkim chodzi i jak wyglada to urzadzenie??
Opublikowano

jak kupisz oryginalne to będzie inaczej nie

a służy on do rozpoznania na którym cylindrze jest zapłon

Opublikowano

Ten czujnik jest zapięty na przewodzie do 6 cylindra.

Posiadają go chyba tylko przewody Boscha, które kosztuję ok 500 zł :doh:

Przewody NGK, które kosztuja też ok 400 nie posiadają już czujnika.

3 lata temu kupiłem przewody PowerTec - i niestety musiałem je wymienić - także nie polecam :naughty: .

Obecnie mam założone przewody Kagera, oczywście oprócz 6, który jest oryginalny BMW. Patrząc w nocy nie było widać , żeby okazywał oznaki niebieskawej poświaty, więc go zostawiłem.

W razie czego zawsze można rozebrać nowy przewód, przełożyć czunik i spowrotem zacisnąć końcówkę.

• Członkowie klubu
Opublikowano
Przewody janmor są rozbieralne. Wystarczy odkręcić końcówke włozyć czujni, wkręcić końcówke i po zawodach :idea:

Auto Classic Service - 603975574

BMW Partner

Diagnostyka, mechanika i elektryka BMW

Swapy i indywidualne modyfikacje

AUTOPOMOC

BMW M7 - 1:44.821 Tor Poznań

Opublikowano

Dokładnie !

NGK mają przewód 6-go cylindra rozbierany (ściągana fajka), ale przeciągnąć go (przewód) przez czujnik nie jest takie proste, a już parę rzeczy przy samochodach robiłem, więc nie mogę polecić. Aczkolwiek cena (350 zeta z wysyłką) przekonuje :-)

Jeśli chodzi o SENTECH, to fajnie zapakowane, ale nie pasują. Inaczej zrobione "fajki" no i 6-ty przewód jest nierozłączany. Do tego cena - 120 zeta !!!

pozdr

Mariusz