Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

kupiłem niedawno moją pierwszą Betty. Jest to E-36 320i Coupe z 95. Chciałbym zrobić przegląd, wymienić to i tamto i teraz pytanie. Podczas uruchamiania pokazje sie magiczna tabelka INSPECTION ze światełkami. Rozumiem, że chodzi o czas jaki pozostał do przeglądu:

- Gdzie w Warszawie można zrobić przegląd, aby zresetować ten komunikat?

- Czy nie zresetowanie tego komunikatu w odpowiednim czasie unimozliwi dalszą jazdę?

Będę wdzięczny za pomoc...

NOWY

Opublikowano

Zresetować kontrolki możesz praktycznia w każdum punkcie zmiany oleju.

Odpowiadając na drugą część pytania: niezresetowanie tego komunikatu nie ma wpływu na dalszą jazdę.

Pozdrawiam

www.swiatdrewna.eu
Opublikowano
A ja odsyłam do :search: :search: :search: , jest tego bardzo duzo a jak poczytasz to przynajmniej dowiesz sie jeszcze kilku ciekawych rzeczy i polecam zakładke "polecane warsztaty"

SPONSOREM MOJEJ NIEOBECNOŚCI SĄ BROWARY ŻYWIECKIE S.A. :)))

BMW-MADE BY WINNERS, MADE FOR FUN !!!!

Opublikowano

Inspection mozesz skasować sobie sam (nie musisz płacić np 30 PLN)

u mnie kasuje się po przez zwarcie (ale pamietaj najlepiej przez żarówkę)

pinów 7 i 11 - włączasz zapłon na stacyjce (nie odpalasz) i zwierasz czyli mostkujesz piny na parę sekund (2 lub 3 moze troszkę dłużej jak nie zadziała i wszystko) jednak nie ma to wpływu na jazdę (tak jak pisze przedmówca) a jedynie zniknie drażniący napis :)

Acha kasując inspection kasują sie tez "klocki" od oleju - moze do inspekcji tylko i wyłaczine służą inne piny ale ja używam tych (czyli kasjue od strzału olej i inspection)

Poszukaj na forum bo o tym dużo było jezeli chcesz jeszcze coś wiedzieć

http://img221.imageshack.us/img221/9561/bmw9bq.jpg
Opublikowano

pinów 7 i 11 - włączasz zapłon na stacyjce (nie odpalasz) i zwierasz czyli mostkujesz piny na parę sekund (2 lub 3 moze troszkę dłużej jak nie zadziała i wszystko) jednak nie ma to wpływu na jazdę (tak jak pisze przedmówca) a jedynie zniknie drażniący napis :)

Acha kasując inspection kasują sie tez "klocki" od oleju - moze do inspekcji tylko i wyłaczine służą inne piny ale ja używam tych (czyli kasjue od strzału olej i inspection)

A nie chodzi przypadkiem tylko o kasowanie Oilservice??

Opublikowano

Dziękuję wszystkim za pomoc. :modlitwa:

Na jakim oleju warto jeździć przy tym silniku? 320i Coupe....

Przebieg 180 000 km.... Syntetyk czy już raczej semi?

Pozdrawiam

PJ

Opublikowano
na syntetyku...ja tak jezdze na castrolu magnatec i taki mi zalecaja w serwisie a mam 260 tys.przebiegu wiec do twojej tym bardziej sie nadaje
bede mogl wyprzedzac
Opublikowano

A nie chodzi przypadkiem tylko o kasowanie Oilservice??

No jak zewrze sie krócej to skasuje oilservice a jak dłuze to skasuje i inspekcę (u mnie tak działa)

http://img221.imageshack.us/img221/9561/bmw9bq.jpg
Opublikowano
Jeśli mogę podpowiedzieć to teraz na rynek wchodzi MIDLAND - Szwajcarski odpowiednik Quaker State sam zresztą zalałem, jest w cenie po 80zł za 4 litry czyli na pół jak Castrol za 5W40!
obecnie Alfa 156 GTA SW
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.