Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam!!! :)

Mam autko trochę słabo wyposażone ale wolałem kupić takie za to zadbane. Zbliża się lato a w tym czarnym wnętrzu już teraz robi się gorąco. Stąd pomysł montażu klimatyzacji. Jako, że w garażu spędzam całe weekendy to sam chcę się podjąć tej zabawy. Moje autko to E36 316 M43 z 1994 roku. Klimatyzacja jaką znalazłem to:

http://allegro.pl/item328900299_klima_klimatyzacja_bmw_e36_coupe_sedan_e_36.html

Wg mnie jest wszystko co potrzeba. Z tym ,że na zdjęciach jest panel od klimy automatycznej. Czy to zmienia coś w montażu/trudności/kosztach?? czy taki zabieg może się udać. I co poza kosztem tego zestawu, sprawdzaniem szczelności i napełnieniem układu będzie trzeba wykonać??

Z góry dziękuję za pomoc i odpowiedzi :) :modlitwa:

Opublikowano
Najlepiej żebyś znalazł taki cały zestaw zdemontowany z e36 z takim silnikiem jak Twój czyli M43, wtedy np. łapa sprężarki będzie pasować i obędzie się bez róznych kombinacji itp.
Opublikowano
nie bo rurki i inne rzeczy sa po innej stronie :shock:

Od kiedy?? Nagrzewnica, weże, sprężarka, chłodnice itd. są takie same, różnica jest tylko w drobnych plastikach typu kierownice powietrza na nogi czy centralna kratka w desce.

Opublikowano
w sumie doswiadczenie mam nie wielkie ale ja też przymierzałem się do tego i sobie odpuściłem wydawało mi sie że to nie drogo itp ale napewno czegoś tam zabraknie lub cos nie bedzie pasować i bedziesz kombinowal i dorabiał różne pierdoły. ja juz jakbym zakładał to climatronic ale to też nie warto bo tych pieniedzy sie raczej nie odzyska a elektronika + stare auto to nie daje zbyt dobrego wyniku
Opublikowano
nie bo rurki i inne rzeczy sa po innej stronie :shock:

Od kiedy?? Nagrzewnica, weże, sprężarka, chłodnice itd. są takie same, różnica jest tylko w drobnych plastikach typu kierownice powietrza na nogi czy centralna kratka w desce.

skad wiesz :?:pomysl zanim cos napiszesz..np.kierownica i uklad chamulcowy i inne w angolu jest z prawej strony to uklad chlodzenia idzie z lewej a wez odwrotnie :norty: kto sprzedaje caly uklad chlodniczy za 800zl :?:

Opublikowano
W sumie okolo 1200zl z nabiciem a czasowo dwa dni pracy, w sumie zacząłem w piatkowe popoludnie a skonczylem za całą sobotę, pisze tu o manualnej dwustrefowej nie o klimatroniku.
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano
I co poszło bez żadnych komplikacji?? Planuje tak zrobić w swojej e34 i cały czas sie waham, żeby nie było tak że kupie części i coś nie pójdzie.
Opublikowano
I co poszło bez żadnych komplikacji?? Planuje tak zrobić w swojej e34 i cały czas sie waham, żeby nie było tak że kupie części i coś nie pójdzie.

Nie wiem jak jest w e34 ale pewnie podobnie, najlepiej sprawdź sobie po numerach części w etk czy są róznice.