Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Może ma ktoś pomysł co to jest, bo ja sie poddaje, a mianowicie mam taki objaw.

Autko pali normalnie jezdzi tez , ale od czasu do czasu przy obrotach silnika ok 2tys i lekkim gazie na kazdym biegu auto gasnie na moment i znowu zapala i jedzie dalej i tak co chwile. Zauważyłem ze dzieje sie tak raczej naciepłym silniku. Nigdy mi sie tak nie robiło dopiero od jakiegos miesiacaz 2 dni i był spokój jakies kilka tygodni a dzis nie mogłem do pracy dojechać. Dodam , że jest to silnik 2.0 12V

Pozdrawiam i prosze o pomoc jeżeli wiecie co by to mogło być :cry2:

Nie jeździj szybciej, niż lata twój anioł stróż
Opublikowano
Musisz porządnie przeglądnąć cały układ zapłonowy i paliwowy.
Ja tez mam drugi pojazd z klasycznym napedem R1100R
Opublikowano
Powodów może być wiele. ale głowne mogą być związane z zapłonem lub paliwem. Mogą być chwilowe przerwy w połączeniach elektrycznych pompy pailwa, trzeba sprawdzić złącza i podłączenia przewodów elektrycznych pompy paliwa, przepływomierza powietrza,przekaźnika pompy paliwowej. Może być tez wina złej jakości paliwa. warto sprawdzić pompe, filtr paliwa,wtryskiwacze i wyłącznik przepustnicy. jak widać jest w czym grzebać :lol: ale ja zawsze zaczynam od podstawowych rzeczy...paliwo,przewody. powodzenia.